lauantai 7. kesäkuuta 2014

Laitumella !


Muutama päivä sitten Sunnylle avattiin pieni laidun tarhaan kiinni, ja nyt ponilla on yksi iso, kahden tarhan kokoinen tarha, ja pieni, rehevä laidunpläntti päivät, yöt poni yöpyy tarhassa. Jouduin taluttamaan neidin vehreälle ihan riimu päässä, jolloin tuo viimein ymmärsi, että saa syödä täällä vihreällä vihreää ruohoa. Kuulemma kaksi muutakin ihmistä olivat yrittäneet saada Sunnya laitumelle houkuttelemalla ja ohjaamalla, mutta turhaan.


Katilan kenttä lanattiin upeaksi ja pehmeäksi, olimme Sunnyn kanssa toisia jotka sinne hevosen kanssa tallustivat ja ensimäisiä jotka ratsastivat! Tai no, Sunny oli ratsuna, mutta silti. Menimme varovasti, mutta kunnolla, sillä kentässä oli vielä lanauksesta useita pehmeitä, korjattuja kohtia, kuten nurkat. Sinne upposi aika hyvin jalat.. :D Lopetimme 40 minuutin kuluttua, sillä saimme hommat hoidettua ja oli todella, todella kuuma, ja ohjasin ponin loppukäynnit maastoon. Ihan ensimmäistä kertaa olimme kahdestaan selästä käsin, onnistuen maastossa, jes!:)

Ukkosta ja sadetta on ollut paljon, Sunny on ollut ihan apaattisen näköisenä tarhassa sateen pieksemänä, ja ratsastaessa ihan masentunut, kun pitää mennä märkää, vesilätäkköistä kenttää.. Ratsastettuani masentuneen ponin, minua pyydettiin ratsastamaan pullealla ponilla, Tuulella, jolla en ollut koskaan aikaisemmin ratsastanut.  Jalkojen ja lonkkien piti melkein taipua spagaatiin ponin selässä, vaikka ulospäin Tuule ei näyttänyt kovinkaan pullealta. Tuule oli mukava, hiukan hankala menemään suoraan, ja toiseen suuntaan laukka oli todella haastavaa ponille nostaa, mutta onneksi saimme lopuksi oikean laukan, ja tyytyväinen ratsukko rupesi ravailemaan kenttää ympäri ympyröitä tehden.

Tuulen omistajakin oli tyytyväinen, ja ratsastukseni ajan talutteli Sunnya ympäri kenttää ja ohjesti tytärtään poninsa kanssa.

Syötin Sunnylle kalkkia, se auttaisi ponin vatsaan mukavasti ja hieroin neidin selkää vaikka en ammattihieroja olekkaan, sillä se oli hiukan jumissa sateesta johtuen. Sunny piti siitä todella paljon, vaikka keskittyikin enemmän karsinan ulkopuolella olevaan pieneen poikaponiin.


Räpsin muutaman kuvan kun odottelin kyytiä :)

Sunnyn tarha portin edestä.. "Ihanaa" lillumutaa, kengätkin jäivät "mukavasti" kiinni


Sunny söi kalkkia hiukan.. No, sotkevasti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti