torstai 26. kesäkuuta 2014

VarustepostausNyt se sitten tulee, varautukaa ja olkaa hyvät, kiinnittäkää turvavyönne.
Pahoittelen jo etukäteen osien kuvien taustaa, mutta tallista en parempaa löytänyt.. Ja pahoittelen jos tekstit eivät ole keskellä, niiden meinaan pitäisi ainakin olla. 

En ihan jokaista esinettä kaapistamme kuvannut, kuten juoksutusliinaa, jalustimia+jalustinremmejä, raippoja, tms.. Jos nyt välttämättä haluatte ne pikkusälät nähdä, kommentoikaa niin näätte ne salaperäiset kamppeet joita ei näissä kuvissa näy.. Kommentoikaa myös parannuksia, mistä piditte, mistä ette, onko punainen nyt varmasti Sunnyn väri, mitä vain!:) •  Meidän purkkipariskunta nahan hoitoon, satulasaippua + valjasrasva


 • Harjat aarrearkussa "siistissä" kasassa. Harjoja on niin paljon, koska ostin niitä ennen kahdelle hoitsulleni monen, monen vuoden ajan. 


 • Horzen perusfleece, jonka ostimme käyttämättömänä kirpputorilta. Henkilökohtaisesti inhoan tuota loimea, se ei istu Sunnylle, liian piukea ryntäistä ja hiertääkin sieltä. Loimi toimii meillä vain varavarafleecinä, eli toisinsanoen pölyttämässä nurkkia.
 •  Hööksistä fleeceloimi, paljon käytössämme koska rakastan tätä loimea. Se istuu jokapuolelta ponille, on mukava liikkuessakin, ja kestävä, vaikka omistaakin yhden pienen mitättömän reiän. (näkyy kuvassakin, siitä vain etsimään) Ah, tämä loimi oli täydellinen löytö.


 • Horse Comfortin villaloimi kylmemmille keleille, tämäkin loimi on lähellä sydäntäni, vaikka en sitä voi kesällä oikein ponillä käyttää, ellei täydy saada Sunny todella nopeasti lämpöiseksi. Huomaa myös loimikuvista neidin väsymys estetreenin jälkeen ja kyseisten loimien etuhihnojen repsotuksen. Aijjai huonosti tehty. (Tahallisesti siis, laitoin loimet ponin päälle vain kuvien ajaksi)


 •  Aivan ihana Bucaksen sadeloimi, jolle oli käynyt köpelösti tarhassa.. Kumminkin, tuo sadeloimi pitää veden kunnolla poissa, kertaankaan ei ole karvakaan ollut sen alla märkä vaikka olisi kaatamalla satanut. Loimi on siis nyt Kaviolassa korjattavana, ja palaa takaisin kotiin 1.7 tiistaina, nyyhh ikävä..
Loimi oli siis tuon näköinen ensikokeilussa, aivan uutena.


 • Lisäksi Sunnylla on tuo toppasadeloimi, joka on merkiltään Rain Buster. Se odottaa tällä hetkellä vain pesuun pääsyä, toppasadeloimi on kesäilmoille liian kuuma, vaikka Suomen kesä onkin tälläinen mitä on.

 • Tässä on ihana, remmitön epäonnenuhri, nimittäin loimi joutui Sunnyn pahoinpitelyyn ja selvisi siitä kahtia menemisellä. Muuten tuo loimi oli aivan ihana, söpö ja pehmeä, purr.. 

 • Hööksin Arran Horsepowerin uusi kaulakappaleellinen pirteä sadelomi, joka muuttui heti suosikikseni, sillä kovilla sateilla korvaamaton. Ostettu tavallaan kylmemmille sateille, jolloin myös tuulee kauheasti.

 • Kaviolasta hommattu saksalainen Waldhausenin tummansininen sadeloimi, joka on aivan uusi ja käyttämätön. Saksalaissyntyisellä ponilla pitää olla saksalaista päällä!;) Kokeilimme loimea tänään, ja se oli kuin luotu Sunnylle, niinkuin melkein jokainen ostamamme loimi, mutta silti.. 
 • Lisäksi meillä on Tavelasta mukaamme saatu ruskea sadeloimi, joka ei pidä vettä vanhuutensa vuoksi.. Huoh. Se oli sitäpaitsi liian pienikin neidille, joten emme käytä sitä, ja se taisi löytää itsensä jo eläkepäiville roskikseen. Nyt loimet sikseen, ja tuon sekasortokaapin kimppuun.


Eikö olekkin komea näky??:D

 • Meidän riimumme, muistaakseni jokainen löysi tiensä tähän.. Kaikki pehmusteet eivät kumminkaan kuvassa ole, ja todisteena voitte katsella blogini muita kuvia. Punainen setti on meillä tällähetkellä käytössä, sävy sävyyn, haha. Vaihtelen tuota välillä raidakkaan riimusetin kanssa, ja vihreäviolettisettiä käytän vain sateilla ja mutakeleillä.


 •  4 satulahuopaamme, joita olen kaikkia käyttänyt. Suosikkini on tuo punainen, jonka ostimme Horse Fairista Hevarin kojusta, vaikka se onkin meidän toiseksi vanhin huopa, kun Tavelasta saatu valkoinen huopa on vanhin, mutta siinä oli jo meille tullessa reikä SISÄpuolella, jolloin se vain hankaisi hevosta, joten sitä emme ole kertaakaan käyttäneet ja siksi se ei edes ole kuvassa vaan kaappini pohjassa. Kaksi alimmaista saimme Emilialta ja Mojalta, kun he eivät niitä käytä, Kiitos!! •  Eskadronin bootsit ja tuntemattoman merkin kumibootsit. Käytän Eskan bootseja takajalkoihin, ja punaisia etujalkoihin. Molemmat ovat small/pony -kokoa, ja aivan sopivat. •  HKMn ponisuojat ja Horzen ponisuojat, joilla on kokoeroa senverran, että mustat suojat ovat Sunnylle liian pienet, ja punaiset Horzen suojat nippanappa sopivat, eivätkä liian isot.


 • Satulavyömme, 100cm nahkavyö on aivan uusi ja käyttämätön ja alempi pesty.. Sunnyn tuntikäytössä käytetty 80cm vyö. Meillä oli kolmaskin satulavyö, mutta se oli liian lyhyt meidän pontsolle, joten lahjotimme sen pois.

 • Tavelan antamat ensimmäiset suitset


 • Tampereen hevosmessuilta ostetut ihanaihanat lännensuitset x3


 • Horzesta ostetut suitset, joista kiinnitin vain sivuhihnat ja poskihihnan kuolaimiin, otsapantaan ja ohjiin, ja siitä syntyi turpahihnattomat suitset Sunnylle.


American ;)


 •  Kaikkien ylläolevien suitsien ohjat, mutta olenkin niin derp että ostin erikseen kumiohjat Sunnyn suitsiin :D


 •  Sunnyn nykyiset suitset ja kumiohjat, kuolain on ainoa tässä setissä minkä muutan mahdollisimman pian. Kumiohjat ovat ehkä hiukkasen pitkät, mutta mielummin liian pitkät kuin liian lyhyet.


Blingbling otsapantamme, jälleen sävy sävyyn!


 •  Töhnäosasto, ja iso sanko heppanameja jo valmiiksi pläskeille poneille, mitäs muutakaan :3 •  HV Polon fleecepintelit, Horse Guard ratsastuspintelit ja violetit fleecepintelit, joita olen vain kokeillut ponille päälle, mutta päätynyt hermoromahdukseen aina noita kirottuja kääriessä tai katsoessa pikkutarkkana lopputulosta.


 • Pikkusälää kynsilakoista lähtien..


 • Ja viimeisenä, Wintecin 16,5" satula, jota emme voi käyttää monesta eri syystä:
 1. Se on liian pitkä
 2. Liian suora, vaikka Sunnylla onkin aika suora selkä
 3. Painoi edestä ja takaa
 4. Hemppui joka suuntaan
 5. Liukui eteenpäin, ja se pysäytettiin häntäremmillä

Vähemmästäkin tulee poniraukan selkä kipeäksi. :(

Mutta onneksi se on jo hoidettu pois, ja toivon mukaan Kaviolan satula-autosta tiistaina löytyy sopiva satula! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti