lauantai 28. kesäkuuta 2014

Puomilla koulua

Taas postaus? Huhhuh, älkää kyllästykö :D 
Jos on asiaa, voi kommentoida - asiallisesti, ja mielellään nimellä :3

Maaston + mäkiharjoittelun (eli mäen ylös kiipeäminen käynnissä, tekee hyvää selälle ja lavoille) jälkeen tänään oli vuorossa selvästi koulutunti Sunnylla, ja samalla uusien kuolaimien kokeilu.

Annoin ponin kävellä normaalia hiukan pidempään vapailla ohjilla, noin 15minuuttia. Aloitimme reippaan ravaamisenkin vapailla ohjilla, jolloin Sunny sai vapauden venyttää selkäänsä laittamalla pään matalalle, eli eteen ja alas -muoto, ja aina ponin venyttäessä kehuin äänellä. Kokoajan piti muistaa pitää ravi silti reippaana, muuten venytystä ei tapahtuisi.

Lopulta keräsin rauhassa ohjat kätösiini ja jatkoimme ympyröillä, ravin tempon vaihteluilla, sekä pysähdyksillä.
          Kaikki sujui mahtavasti, pysähdyksissä ei tarvinnut kuin tiivistää istuntaa, hengittää ulos, puristaa nyrkeillä ja sanoa "Seis".
Olemme jälleen kehittyneet, jjeeei!

Käyntitauolla laitettiin punainen puomi loivan kiemurauran keskipisteelle, ja jatkoimme sillä tehtävällä, välillä muunnellen tehtävää erilaiseksi, muunmuassa tehden ympyröitä puomille, kiemurauran alku- ja loppupäähän ja temponmuutoksilla.
        Poni toimi oikein ihanasti, ja pärskäteli useita kertoja vaikka vaadin neidiltä paljon, yhtäkään kulmaa emme oikaisseet tai menimme sen uusiksi, eikä asetusta jätetty kaarteissa askeleeksikaan ja suoralla oltiin millinsuoria. Tälläinen koulu tepsi Sunnyyn, mikä oli erittäin yllättävää, sillä odotin tylsistynyttä pitkänaamaista, myrttyponia, mutta sainkin nauttivan ponin.

Ainoa ero, että tein loivan kiemurauran keskipisteelle saakka, eli tuohon raksin kohtaan. Siinä paikalla puomikin sijaitsi.

Lopuksi tauon jälkeen nostin reippaat laukat, ja Sunny otti sen selkeästi palkintona työstään reippauden, ilmeen, innokkuuden ja pärskähtelyjen perusteella. Ennen lujan, energisen laukan lopettamista hiukan lyhensin laukkaa koottuun ja lyhyeen laukkaan muistutuksena että tehdään kumminkin töitä.

Sunny käytti aivan mahtavasti takajalkojaan, olen ylpeä neidistä!!
         Neiti tuli vähäiseen hikeen lämpimän ilman ja kunnon liikunnan takia, ja kuolasi valkoista kuolaa vähän ilman makupaloja, joka kertoo rentoudesta ja ratsastajan pehmeästä kädestä. Olen aikaisemminkin huomannut edellisellä kuolaimella kun Sunny käyttää takajalkojaaan ja on siitä huolimatta rento, vaahtoutunutta kuolaa tulee.
         Eli siis vaahtoutunutta kuolaa tulee hevosen imeskellessä omaa kieltään ja osittain kuolainta (ilman kuolaintakin hevonen on ratsastaessakin oikein liikkuessa ja rentona kuolaamassa).


Vielä kommenttini uudesta kultaisesta kolmipalakuolaimesta

Toimii Sunnylla! Tosin käytän todella vähän kättä ratsastaessa, pidän vain kuolaintuntuman. Se on mukavampaa hevosen suulle, sekä omalle vasurilleni, josta on murtunut solisluu tippuessani ensimmäisellä ratsastusleirillä ja se on luutunut hiukan oudosti.


Aivan alkuraveista, vielä tuossa ei Sunny kunnolla taipunut eteen ja alas.


 Kerron äiskälleni temponvaihtelutehtäväni

Verryttelytehtävässä, temponvaihtelua

 Loivalla kiemurauralla puomi ylitettävänä, alkuylityksiä Haluan että huomaatte vasemman käteni, en jaksa pitää murtuman takia sitä kauheasti tuon ylempänä ainakaan kauaa, ja sama näkyy monesta, monesta eri kuvasta
Huomaa valuva kuola :D

 Palkkalaukkaa :)You'll find that life is still worthwhile.. If you just smile :)


<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti