sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Toivepostauspalkki itselläni seonnut, kesäloman alkua.. Satulasäätöä

Elikkä toi toivepostauksen palkkikysely on ainakin itselläni nollannut KAIKKI? En tiedä näkyykö teillä, mutta itselläni ei.  Teen siihen uuden palkin, ja äänestysaika pitenee ja esittelyt vaihtoehdoista löytyvät täältä kirjoituksista, kiitos jos jaksatte vielä äänestää uudestaan!:)

Pahoittelen hiljaisuutta, kouluhommat olivat vielä jonkinverran kesken niin en ehtinyt sitten kirjoitella. Maanantaiksi piirsin epäonnistuneen kuvistyöni Sunnysta loppuun, torstaina ompelin varttia vaille kolmeen yöllä kässätyötä, harjoittelin pienolla biisiä "konserttiin"..



Huhhuh, aloin jo olemaan loman tarpeessa, niin kuin varmasti tekin siellä ruudun toisella puolella.. Pitkän odotuksen jälkeen se viimein alkoi!


Tässä alkulomasta ollaan käyty ponin kanssa kunnolla uimassa, leikattu neidin harjaa, saatu satula kokeiluun, etitty poni bessoa -satulaa, syötelty vihreää..vaikka mitä! Eilinen on tosin vain kunnolla muistissa..

Sani sai nuorelta parilta paljon ihasteluita, kehuja ja ihmettelyjä "Uiko se? Kuvitella poni ui meidän kaa samaan aikaan!" Sunny tuntui olevan yhtä ihmeissään ihmisistä samaan aikaan vedessä kuin hekin ponista samaan aikaan vedessä uimassa.




Kevätjuhlan jälkeen minun piti mennä Tampereelle kaupunkiin Kaviolaan, mutta nukahdin omaan sänkyyni helpotuksesta että koulu oli ohi, ja heräsin puoli kahdelta. En olisi millään ehtinyt enään Kaviolaan joka menee kahdelta kiinni, joten löntystin bussiin, ja pysäkiltä Ratsukellariin. En pitänyt yhtään toisella kuulokkeella musiikin kuuntelusta, sillä toinen kuulokkeeni oli mykkä, mutta hyvinhän pärjäsin sentään sillä.
Ratsukellarista ostin häntäremmin, johon jouduin tallilla myöhemmin painamaan lisään reikiä, T-palan jotta sain häntäremmin satulaan kiinni ilman muita härveleitä(se siis on nimeltään häntäremmin pidike satulaan, ja laitetaan satulan toppausten väliin), nahkaisen satulavyön, en omistanut tarpeeksi rahaa muiden ostosten lisäksi ei-nahkaiseen satulavyöhön, joka harmitti. Hoidolla saisin nahkaisen satulavyön vetreämmäksi ja mukavammaksi hevoselle.

Satula-Soppi tuli edellisenä päivänä Katilaan kokeilemaan satuloita useammalle hevoselle, mutta olimme jonossa ensimmäisiä. Kolmas kerta toden sanoo, kolmas satula päätyi kokeiluun, sillä se oli sopiva sekä minulle, että ponille. Vähän käytetty, 16tuumainen, merkkiä en muista. Ekalla kokeilukerralla en huomannut ponista mitään että satula olisi sen liikkumista haitannut, mutta laukan jälkeen satula oli valunut liikaa eteen, lapojen päälle. Todella harmitti, kun ei edes häntäremmillä saatu sitä pysymään paikallaan, ilman että se olisi ponille liian epämukavaa ja näin ollen muuten täydellinen satula lähtee. Tuulen ja Kroisos Pennosen omistaja ehdotti Poni bessoaa, joka on tarkoitettu juuri poneille joiden liikkeiden takia satulat valuvat eteenpäin, ja sitä nyt etsimme.

Satula sai Sanin stressaantumaan, mikä näkyi lannan löysyydestä ja jäykästä liikkumisesta, ja asiat korjaantuivat kun otin satulan kokonaan pois. Ratsastaessa saimme kehuja andulusialaisen omistajalta, että Sunnyhan liikkuu todella hyvin, niin kuin poni liikkuikin, taipui ja käytti takajalkojaan enemmän kuin aikasemmin, eikä laahaillut niin paljoa. Teimme paljon ravissa töitä hyvin onnistuen, niinkuin myös pohkeenväistötkin, jes!









Aivan, kävimme myös Hööksissä ja Horzessa! Ostin riimusetin, juoksutusraipan, punaiset bootsit, suitset, liian pitkät jalustinhihnat(160cm, mun pituset), kuolainlevyt eli tutit, punaisen heinäpussin, raippatelineen, ja varmaan jotain muutakin mitä en juuri nyt muista. Jatkossa lupaan laittaa kuvia tulevista ostoksista, nyt vain pääsi unohtumaan..

"Derpderp hörhör :PP"

"Et oo tosissas..  "


Juoksutin ponia sateessa ennen ratsastusta, jotta sain kiimaenergiat Sunnylta pois, sillä poni hyppi pystyyn tallissa, eikä todellakaan pysynyt paikallaan tai hiljaisena. Kaikki kiiman syytä. :D
Äiskä otti kuvia vasta lopusta, juuri sateen loputtua.




"Että toi Joke on komia, samoi toi toinen poika tuollanoin.. Missäköhän se iso mies menee.. Ja Pennonen myös!"
(Kroisos Pennonen on pieni ruunaponi, alemmassa kuvassa, omasta mielestä se ja Sunny olisi aivan ihana pari..:3)

Ja sitten miehistä juoksutukseen..






Ratsastuksesta oli todella vähän onnistuneita kuvia, äidillä ei ollut rillejä ja välillä satoi, ettei kameraa voinut pitää esillä.






Lopuksi,
Mahtavaa kesälomaa kaikille kellä se alkoi!!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti