torstai 12. kesäkuuta 2014

Tee se itse leiri! (Leiri tallilla 10.6-12.6)

Mitä tarvitset omaan heppaleiriin??

Teltta, tai jokin muu yöpymispaikka
  1. Hevosia/poneja/keppareita mitä saat lainata tai käyttää
  2. Ruokaa ja juotavaa
  3. Omat tarpeesi, kuten vaatteet
  4. SEURAA!
  5. Hyönteiskarkotetta 
  6. Tekemistä
  7. Karkkia ja herkkuja >:)

..Ja siitä syntyi meidänkin leiri!


The Öttiäsleiri 
10.6-12.6 (tiistaista torstaihin)

Eli yövyimme 2yötä tallin vieressä puskassa, tietenkin teltan sisällä.
Porukka oli viisihenkinen; Aada, Eevi, Emma, Vilma ja minä, sekä tietenkin uljaat ratsumme.

Heppaleiri alkoi pienellä säädöllä, sillä jokainen tuli omia aikojaan tallille omille kyydeillä, eikä yksi tullut ensimmäiseksi yöksi telttaan. Telttamme oli jättimäinen, tavallaan kaksi makuuhuonetta kunnon hyönteisverkolla, ja eteinen, WAU! - Tosin saimme kaiken todella sotkuiseksi heti, hups.. 

Aloitimme leirin ilman hevosia kenttäsäädöillä, ja pian lähtemällä leikkitunnille jollain tavalla koristelduilla hevosilla, ja menimme innokkaasti verryttelyn jälkeen mm. peiliä, käynti- ja ravikisoja, sekä värikuningasta ja laukkasimme kenttää ympäri yhtäaikaa. Sunnylla tuntui olevan jarrut hiukan hukassa, enkä halunnut vetää ponia liikaa suusta, joten emme pärjänneet peilissä. :D 

Illalla 10-12 aikoihin hyppelimme kentällä, sekä räpsin kuvia laitumella olevista hevosista. Teltassa saimme täydellisen sokerihumalan totuuden ja tehtävän jälkeen, Eevi ja minä ensimmäisinä, koska Aada ja Emma lähtivät teltasta talliin. Piirtelimme papereille hölmöjä hymiöitä, meinasimme tehdä jääteesipsejä, ja yritin nostaa Emman mustaa kepparia kepistä ylös saadakseni sille pyöräilykypärän, mutta sainkin käteeni vain kepin, jolloin pian irtonainen kepparinpää lensi teltasta ulos, eikä nauru loppunut moneen tuntiin yrityksistä huolimatta. Yhdeltä rupesi uni tulemaan, mutta heräsimme jo 04:30/04:50, ja touhuilu alkoi heti energinesti, sillä lähdimme talliin syömään kunnon ruokaa.
Hieman myöhemmin aamulla auringon jo noustua haimme ihmettelevät hevoset sisälle, hoidimme väsyneet nelijalkaiset, ja lähdimme maastakäsittelytöihin kentälle, sekä hyppelimme pieniä esteitä. Sunny todella yritti parhaansa vaikeissa, matalissa esteissä, vaikka jalat menivätkin melkein ristiin jokapuolelle puomien väliin ja päälle. Onnistuneita hyppyjä tuli silti, ja Sunny kunnioitti minua, enkä voinut ylpeämpi olla ponista. Aada ja Joke menivät myös hyvin lämmittelyn jälkeen, vaikka Joke ei viitsikkään niin mataliin esteihin panostaa. Emma ja Kroisos Pennonen, eli KP olivat reippaita, ja KP näyttäytyi todella hyväksi hyppääjäksi pieneen kokoonsa nähden. Lopuksi otimme vain aurinkoa rennosti kentällä nukkuvien hevosten kanssa.

Lähdimme pyörillä kahta ihmistä ritsaten rannalla käymään, mutta lähdimme pian pois: Rannasta ui erittäin ällöttäviä, outoja, torahampaisia, pitkiä, punaisia, ällöttäviä miljoonajalkaisia-vesitoukkia. Emme tiedä mitä ne olivat, mutta käytös oli agressiivista ja nopeaa, emmekä antaneet tietenkään niiden tulla lähelle. HYI!D:
Palasimme tallille ja käännyimme Siwalle hakemaan namia kauhistellen yhä niitä..

Seuraavaksi meillä oli Eevan kavalettitunti hevosten syötyä aamupalansa, ja levänneensä. Sunny tietenkin piehtaroi joka välissä kun päästin neidin tarhaan, ja pissasi joka karsinakäynnissä puhtaaseen turpeeseen. 

Kavalettitunti meni.. MAKEASTI kaikkien, eli meidän, Aadan&Joken, Eevin&Essin, Emman&KPn osalta! Sunny ei tehnyt mitään tyhmää ylimääräistä vaikka hiukan kuumeni hallinnallisesti loppua kohden, vaan yritti hypätä kunnolla. Tietenkin kolautimme joka toiseen puomiin, mutta olen silti tyytyväinen. Kuulemma oli myös jonkinverran hyppyjä joissa Sunny hoiti kaikki jalat puhtaasti puomin/kavaletin toiselle puolelle, eikä jättänyt yhtäkään jalkaa myöhässä oudosti puomin väliin. Oli todella kuuma, ja Sunny oli hikoillut, enkä voinut olla letkuttamatta sitä vedellä.
Hevosten levätessä jälleen ruokimme kaloja, tässä välissä oli ainoa hetki tylsää odotellessa.

Vielä lähdimme myöhemmin Pohtiolammelle Aadan&Joken Tyttelin estevalmennukseen maastoilemaan, menimme kaksin hevosilla, muut tulivat autolla ja kävelivät tallille. Hehe reilua >:D
Maastossa Sunnylla riitti puhtia ja energiaa tarmokkaaseen tallustuseen, raviin, ja se laukka.. Joke pelleili sen verran paljon kun ei ensimmäisenä muka voinut mennä, ja lopulta kun Aada sai pukittelevan ja peruuttavan punaruunikon ratsunsa laukalle eteenpäin, Sunnyhan säikähti joutuessaan ravailemaan vain perässä ja nosti HyperSuperlyhyen, KORKEAN laukan, joka näytti todella tempperamenttiselta! Yritin siis pidättää ponia rauhalliseen raviin, kröhöm.. Silti, se oli upeaa, ja en voinut olla Sunnylle mitenkään vihainen tai stressaantunut, vaan naurahtelin upeudelle. Valmennuksen ajan vain seisoimme varjossa ja katselimme, näimme jopa Tavelasta Vilin uudella omistajallaan hyppelemässä samalla tunnilla kuin Aada&Joke.


Maaston jälkeen päästimme hevoset lopulliset loppupäiväksi lepäämään, ja menimme siivoamaan telttaamme, ja levittämään hyönteismyrkkyä. Nälkä kasvoi jo suureksi, ja viimeinkin saimme Kotipitsasta pitsaa, ja muut ihmettilivät pitsamakuani: Kana + herkkusieni, vaikka Eevillä oli hampurilaispitsa??:D Pitsa oli hyvää..

Masu kumminkin tuli täyteen kovin pian, eikä pitsaa mahtunut mukaan enempää, jolloin rakensimme ja suunnittelimme kavaletti/esteradan. Harmi vain, että emme voineet kisata seuraavana päivänä sateiden takia, mutta olimme heti aamulla 9-10 Eevan koulutunnilla. Sunny oli hieman jäykkä sateen takia, mutta loppua kohden meno parani. Leiri läheni loppuaan kylmän, märän tullessa ja ruuan loppuessa (itselläni ei ollut ongelma) ja rupesin hivuttautumaan jo puoli 12 aikaan kotiin isoveljen kyydillä. 


Nyt ne kuvat, kaikkiaan niitä tuli 316, mutta karsin niitä paljon. :)


Kaikki tavarani jotka ängettiin telttaan, paitsi alin vaaleanvihreä, se oli varateltta.

Vilma työssään, älyätte kyllä videosta sitten.. x'D

Kaunis, komea KP, lähdössä leikkitunnille
Aada TÄMÄ. Tälle nauran AINA, ja pitkään


Ainoaa salamalla otettu kuva..


Eevivaavi roikkui olkapäässä piilossa


Essi, Eevin ratsu
 Iltasumua


Ihmettelevä Sunny


Ja kai aamusumua..

Pienempi on KP, Emman ratsu
Isompi Tuule, Vilman ratsu

Pieni pyöreä enkeli


Kellon kahtomista

Ja maastakäsittelyyn valmistautumista..


Onnistuminen, Aada&JokeKeskittymistä, Emma&KP


Ja palkkaNukkuvia poneja..Löytyi rannalta x2.. HYI..
Ilmainen luontodokumentti karsinaa siivoillessa

Essiä oltiin potkastu ryntäisiin, mutta se ei ollut vakavaa

*Kiinnostus; Are you kidding me*

Ja humalaiset


Muumimamma Tuule :3

KP sai Miltonin, mun vanhan hoitoponin satulan, joka ei lupaa sitä että tuo poni olisi enään lähettyvillä..

Sunny on syöny eehkä vähä liikaa, mutta vielä mahtuu 

Katottii kuka on valehdellu ja kelle ja kuinka isoja valheita, sekä monta lasta saadaan isona. 

Kalat sai vähäsen kuivaa leipääEn saanut kuvia enään seuraavana päivänä sateen takia, MUTTA eikös tuossa ollut tarpeeksi jo? Jos videotkin lasketaan mukaan.. Aivan, teen leiristämme videon :)


Leirin voisi tiivistää muutamaan sanaan: MAHTAVA, Pyttynen ja Pytty(eli hyttyset ja muut), sokerihumala


KIITOS !!!:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti