lauantai 6. joulukuuta 2014

6#Luukku Miksi valitsin Sunnyn?



Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi! Iso kiitos kuuluu myös sodassa taistelleille ja kaatuneille sotilaille ja suuri kunnia myös varmoille suomenhevosille!

Pahoittelen laatua, jouduin leikkaamaan muut ratsukot pois. Suomenhevonen Meppe

Kun pienenä haaveilin omasta ekasta hepasta, päätin että sen täytyisi olla maastovarma, aika kiltti, luotettava, mielellään ruuna ettei kiima-ajasta olisi ongelmaa, tarpeeksi iso ettei jää pieneksi, mahdollisimman vähän pukitteleva ja muutenkin vähän sekoileva sekä ehdottomasti terve.


Alunperinhän vanhemmilta kysyessäni omaa hevosta Tavelasta vaihtoehtoinani oli Sunny ja vanha hoitohevoseni Helmi. Olin tehnyt molemmista hyvät ja huonot puolet paperille, kuten Sunnyn hinta olisi varmasti halvempi kuin hyväsukuisen hiukan taidokkaamman, näyttelyssä olleen suomenhevosen.

Kokoero oli myös huomattava, Helmillä säkää oli suunnilleen 155cm ja Sunnylla n.135-140cm ja vaikka ponitkin ovat vahvoja, niin loppupeleissä hevonen saa helpommin tahtonsa läpi.


Olin myös varma että Sunny oli terve ja jalat todella kuivat (jumittuneesta selästä huolimatta), mutta Helmillä oli jalkavaivoja, hiukan kesäihottumaa ja tammalla oli paha tapa saada suupielensä rikki.. Osa ratsastajista kun ei suostunut kuolaimettomilla menemään, sillä tuosta hepasta löytyi vauhtia.


Vioista huolimatta Sunny soti melkein kaikkia lähtökohtiani vastaan ja silti se tuli meille. Joskus Sunnyn sekoilujen aikana ja takapakin iskiessä mietin miksi sitten kumminkin valitsin Sunnyn.


Kai ajattelin ponia hiomattomaksi timantiksi, joka vielä joku päivä kiillottuu. Nyt kiillotusta onkin jo tapahtunut vähän.

2 kommenttia:

  1. mun piti ostaa hevonen, mutta ostinkin jättiläis laukkalaaman :D ja sampsa on suloinen ja sulle täydellinen (y) nim. tahtoo oman pikkuponin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hugohan on hieno formula vaikkakin hiukan vauhtipäinen päärynähumalisti laama :3 Ja kiitos, Hugolle ei vois kuvitella ketään muuta ihmistä ku sää, eihän siitä tulis yhtää mitää jos joku muu tekis sen kaa hommia :D

      Poista