tiistai 16. joulukuuta 2014

16#Luukku Sunny 10 sanallaTässä on 10 sanaa, mitä minulle tulee Sunnysta ja muista hevosista mieleen, toivottavasti ymmärrätte edes jotenkin ajattelutapani.


1. Luotettava, antaa olla oma itsensä


Tietenkään Sunny ei välitä mitä vaatteita käytän,tai miltä näytän ellei taskussani ole jotain hyvää tai karvareunus joka tuntuu mukavalle turvassa. 
Poni kyllä kuuntelee paljonkin mitä pölisen muttei välitä sekoilenko sanoissa vai en ja ratsastaessa käytänkin paljon ääniapuja. Myöskään neiti ei voi kertoa juttujani muille.

2. Suorasanainen, kertoo mielipiteensä vahvasti ja suoraan asioista


Hevosethan eivät puhu, vaan kuiskaavat. Ratsastajan kuuluu osata kuunnella. Eli hevoset näyttävät teoillaan ja ilmeillään asioita ja tunteita, kuten namia antaessa poni hörisee korvat hörössä ja sehän kertoo ilosta saada makoisa herkkupala. Sunnysta huomaa melkein heti tunteet kuten ärtymyksen mennä mutaan ja onnellisuuden heinää nähdessään.


 3. Terapeutti, kaikki muu unohtuu ja rentoutuu


Sanin seurassa ei tarvitse ajatella muuta kuin poniin liittyviä asioita, hyräillä päässään biisejä, kuvitella ja haaveilla, eikä tarvi pohtia esim matikanlaskuja ja muita negatiivisia asioita. 
Tallilla todella rentoutuu, hevosterapia on parasta terapiaa mitä voi saada.

4. "Lehmä"


Tosiaan tuo mustaruunikonkirjava pullero naurattaa hölmöilyillään ja ilmeillään, joten poni on saanut paljon lempinimiä; Lehmä, Sampsa, Sanni Saniainen, Sunshine, Ahne bossu, Pullaponi, Sanibani banaani.. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.


5. Rahansyöjä, sinne ne rahat uppoaakin


Kaikki hevosenomistajat tietävät että kaikkea mahdollista kullannupuille saa niin kalliilla kun vaan haluaa ostaa. Helposti tulee ostettua kauppareissuilla söpöjä koristeita, uusia harjoja, pari varaloimea ja muita varusteita. Myös joka kuukausi hevoseen menee ilman ylimääräisiä ostoksia paljon rahaa, sekä valmennukset vievät loputkin kolikot -ainakin minun taskustani. Siltikään ei kaduta, Sunny on antanut minulle niin paljon, että aika ja raha mitä poniin uppoaa on muuttunut kullanarvoiseksi ajaksi hienon tamman kanssa.

6. "Less is More", Vähemmän on Enemmän


Sunnya ja Muita ratsukkoja katsellessa itselleni tulee mieleen kysymyksiä; Miksi tuollainen kuolain? Miksi kannukset? Mikä on heidän tarinansa? Automaattisesti ajattelen omaa kantaa asiasta ja mielestäni mitä kevyemmät kuolaimet tai kuolaimettomat hevosella on, sen parempi. Mitä vähemmän ylimääräisiä hihnoja, kuten martingaaleja, sen parempi. Tietenkin hevosohtaisesti..
Ansaittu, molemminpuoleinen luottamus on tärkeämpi ja loppujenlopuksi emme voi hallita hevosta joka todella haluaa ratsastajansa selästään ja juosta pois, vaikka sillä olisi suussa kuinka paljon rautaa tai painetta päässä.


7. Vapaus


Muistan melkein aina ratsastaessani Sunnylla, että hevosilla ratsastaessa lainaamme vapautta, lennämme ilman siipiä ja saamme tuntea yhteyden sitä edustavaan kauniiseen eläimeen. Eläimeen jonka vapautta tulisi kunnioittaa, samoin toinen vapauden esikuva on lintu, jonka vapautta lentää taivaalla ei tulisi riistää.

8. Rehellinen


Ei piittaa muiden mielipiteistä eikä siltikään tuomitse muita ja Sunny on juuri sellainen kun on, niinkuin kaikki hevoset. Yksikään hevonen ei mielistele toiselle ja selkäänpuukota, vaan joko tykkää siitä tai ei ja se tehdään muutamalla tutustumiskerralla selväksi.


9. Peili sieluun


Rauhallisen ja onnellisen hevosen silmät ovat maailman kauneimpia asioita, niiden kauneudesta näkee oman sielunsa peilin, aivan kuin joku vastaisi. Samalla ymmärtää miksi on ruvennut hevosharrastuksen pariin, näin on ainakin omalla kohdallani ja jaksaisin tapittaa loputtomiin Sunnyn silmiä ja ponin koko kauneutta liikkeessä ja pysähdyksessä.


10. Tämä kaikki voidaan tiivistää yhteen sanaan..

..Hevosystävä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti