lauantai 14. maaliskuuta 2015

Perusreeni



Täällä päin lumet ovat lähes kokonaan sulaneet ja kevät on täysin valloillaan. Mutaa riittää vielä vähän, mutta jatkuvasti senkin määrä vähenee ja kenttäkin on jo ihan kunnossa paria lätäkköä huolimatta. Ilma on ollut mitä ihanin ja aurinko paistanut, Sunnykin on saanut vähän nakuilla pihalla ilman selkäongelmia.


Tänään äiskäni pääsi kuvailemaan ratsastustani ja saatte treenipostauksen piiitkästä aikaa! :)

Ennen varsinaista reenailua lähdin ratsastelemaan alkuköpöttelyjä laitumelle ja sen jälkeen kokeilemaan kenttää. Siirryimme kumminkin jonkinajan päästä maneesille, sillä kentällä alkoi tunti ja Sunnya selvästi inhotti loiskuvat lätäköt.

Ilmeestä näkee kaiken, kentällä kaikki keskittyminen alkuverkkailusta meni vesilätäköihin ja niiden yli sipsutteluun..


Maneesi oli juuri lanattu ja priimakunnossa (elämän pienet ilot <3), mutta silti Sunny näki mörköjä seinillä ja reunoilla ja aluksi mietinkin mitä ihmettä tästä tulee. 

Muutenkin olen ollut aivan jumissa parit päivät kun en ole saanut kunnon lepoa ja Sunnyn liikkeisiin on ollut todella vaikea mukautua ja tällä on iso osa ponin liikkumisessa ja rentoudessa. Onneksi sitä itsekkin vetreytyy loppua kohden ja jumit antavat periksi -ratsulta että ratsastajalta.


Koetin vain taivutella ja kaarrella ponia kiemuroita, sekä vaihtelin tempoa pomppupallo joustavasta ravista isompaan, lennokkaisempaan ja irtonaisempaan raviin. Sunny kuunteli aika normaalisti, mutta erityisesti lavat tuntuivat liikkuvan paremmin ja liike oli irtonaisempaa kun sitä pyysin.

Laukassa tunnustelin aluksi miltä laukka tuntuu tänään ja tämän jälkeen otin vastalaukkaa ja laukannostoja enemmän käynnistä. 
 Poni oli aivan super, vaikeampaankin suuntaan laukka nousi todella hyvin ja energisesti!  

Kuten osasta kuvista näkee, olen aika jäykän näköinen ja sitä vielä korostaa huppari ja hupullinen toppaliivi enkä kanna käsiäni -taaskaan kunnolla. Huhhuh tätä loppumatonta virhelistaa.. :D

Loppujen lopuksi meno oli ihan siedettävää, Sunny kulki jotenkin oikein päin ja treeni oli onnistunut. Talliin saapui tyytyväinen ratsukko ja hymyilevä ratsastaja, olisihan paljon huonomminkin voinut mennä. :)

Huomenna on sitten luvassa puomeja tai pieniä esteitä valmennuksessa, siitä ehkä postausta mikäli äiskäni ehtii kuvailemaan.


2 kommenttia:

  1. Oi että kun tulis jo kesä ja pääsis kentälle kunnolla ratsastaan! <3 Mutta siis taas tosi kiva postaus ja näytti menevän hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Rakastan sitä aurinkoa ja vihreyttä ja kentän lämpöä :33
      Kiitos paljon, poni oli hieno mutta ratsastaja kaikkea muuta.. :D

      Poista