maanantai 9. maaliskuuta 2015

Muokattu vs Muokkaamaton


Olenkin ehkä jossain kohden maininnut etten koskaan muokkaa kuviani (paitsi nyt tähän postaukseen), korkeintaan saatan rajata jos sitäkään joten vanhanaikaisena ja rehellisestä valokuvauksesta pitävänä ihmisenä mielestäni kuvat pitäisi osata kuvata niin ettei niitä tarvitse enempää muokkailla.

Toisaalta monet ammattilaiskuvaajatkin jälkikäsittelevät kuviaan, kuuluuhan kuvan hienosäädöt vielä asiaan joten olen ollut hieman ristiriitaisissa tunteissa kuvien muokkaamisesta.

Näyttäväthän viimeistellyt kuvat yleensä paremmilta, mutta siinähän tapauksessa et harrasta valokuvausta vaan kuvien muokkaamista ja tuntuu epäreilulta tuoda muokattua kuvaa esiin niiden pariin jotka ovat panostaneet enemmän kuvanottohetkeen kuin muokkaamiseen.

Muokkasin näitä kuvia aika 'vahvasti', jotta ero näkyisi ja kokeilin hieman uutta


Toisaalta olen harkinnut muokkaavaani äitini ottamat kuvat, sillä hän ei säädä mitään asetuksia, vaan joko säädän ne hänelle valmiiksi tai hän vain valitsee 'Uhreilu'-toiminnon jolla sitten kuvaa.
 Tarvitsisin todella kipeästi teidän mielipidettä asiaan joten voit ottaa kantaa sivupalkissa olevalla kyselyllä. :)

2 kommenttia:

  1. 1. ja 3. kuva näytti paremmalta muokkaamattomana, mutta keskimmäinen oli kivempi kun oli muokattu. Sulla on kyllä tosi hyvälaatusia kuvia ilman muokkaustakin niin kannatan sitä ettet muokkais :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kiitos, samaa mieltä :) Tosi ihanaa kun otit kantaa asiaan kommentilla! :3

      Poista