tiistai 14. heinäkuuta 2015

Oudon haavan toimenpiteet

Toivottavasti tälläinen postaus ei ole tyhmää luettavaa, ja sen jaksaisi edes selailla läpi. Sentään on hieman erilaisempaa sisältöä ja toivottavasti auttaa jotakuta jos tälläinen haava tulee vastaan!

Tosiaan Sunnylle on ilmestynyt vuohiskuoppaan omituinen haava jota epäilimme sieneksikin. Haavan alapuolella on ikiriviä jota oli ponilla jo alusta asti enkä saanut tuosta jalasta sitä millään pois, joten toivotaan että sekin lähtisi tässä haavaa hoitaessa.


Kuva on hiukan karun näköinen jodin vuoksi, jota on tuo kaikki punainen ja keltainen!

1.) Huomatessani haavan leikkasin ensimmäiseksi vuohiskarvat pois niin hyvin kuin vain sain ja letkutin haavaa kylmällä vedellä. Eli aloitan aina letkuttamalla vettä haavaan ja tämä on ponille hirvein vaihe, koska haava on vielä arka ja vesi kylmää.


2.) Seuraavaksi liotan koko kaviota lämpimässä jodi/petadinevedessä n.15 minuuttia tai enemmän, mistä Sunny ei aluksi tykännyt ollenkaan! Onneksi loppujen lopuksi poni tottui outoon toimenpiteeseen namipalojen avulla, eikä tästä ole enään mitään ongelmaa meille.


4.) Pesun jälkeen huuhtelen jalan vielä kerran ja sörkin vanulapulla rupea ja muuta töhnää mahdollisimman hyvin pois. Tämäkään ei tunnu todellakaan kivalta ja joudun toisella kädellä pitämään heiluvaa kaviota paikallaan.

5.) Viimeisenä tökkään haavan päälle vielä paksun jodikuorrutuksen, joka on parempi kuin haude tässä tilanteessa vaikka hauteen tekoa mietiskelin myös.


Soitimme äiskäni kanssa myös eläinlääkärille haavasta että tarviiko se antibiottia, mutta olimme toimineet aivan oikein ja jatkamme haavan hoitoa ihan samalla tavalla eikä antibioottiakaan toistaiseksi tarvita. 

Lähdimme myös eläinlääkärin pyynnöstä hakemaan tuon voiteen, jota tulee käyttää nyt reilun viikon verran kolmesti päivässä eli aamulla, päivällä ja illalla. Katsoo nyt tuleeko poni läskileireilemään tarhaan kun joka tapauksessa täytyy käydä usein tallilla haavan vuoksi.

Sunnyn mielipide läskileiristä ja lisähössötyksistä.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa ❤ tätä oon tarvinnut, haha. Ärsyttävä lukea jotain pientä pränttiä haavoista valkoiselta paperilta, tästä tajusin idean helposti ja muistan sen kun kerran katselin kuvat ja luin läpi. Kiitos ihana, ja terkkuja Sunnylle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista :3
      Outoo ja hyvä että tästä oli apua, ihme kyllä! :D Kiitos vielä :)

      Poista