torstai 2. heinäkuuta 2015

Sileällä työskentelyä


Reenailujen kanssa ollaan otettu tosi iisisti ja vain pariin otteeseen menty enemmän työskennellen. Sunny on ollut joinain päivinä täysin puhdas, mutta pari päivää sitten könkkäsi jalkaa ravissa.
 Kotihoitona on ollut antamaani hierontaa ja kylmäävää arnikaa sekä superisti kävelyä. Onneksi nämä ovat auttaneet ja hieroja on tulossa joka tapauksessa maanantaina hoitelemaan Sania.


26.6 työskenneltiin sileällä kevyesti, vaikka poni ei ollutkaan täysin puhdas ravissa - varsinkaan tiukoissa käännöksissä joten tehtiin mahdollisimman loivia ja suoria teitä.

Kokeilussa oli myös ensimmäistä kertaa kumiset kolmipalat, jotka tilasimme netistä. Sani ei ollut mitenkään erilainen suustaan niillä, aluksi jouduin hieman enemmän houkuttelemaan suun käyttämistä ja lopuksi ponille olikin tullut siisti valkoinen huulipuna.


En saanut Sunnya hirveän tasaiseksi edestä pyykkinaruohjien takia enkä takajalkoja kunnolla käyttöön ellei nyt pieniä hetkiä lasketa, enkä sen enempää viitsinyt puolisaikkulaiselta pyytää. Etuosakin oli hirveän raskas, mutta se menee aivan kokonaan lavan revähdyksen piikkiin.
 Sentään selkä oli pyöreänä ja menossa mukana koko ratsastuksen ajan ja poni keskittyi hyvin kuskiin parista ulkoisesta häiriötekijästä huolimatta.

Loppua kohden ratsastaja että ratsu uuvahtivat, en jaksanut keskittyä ja pyytää asioita kun taas poni ei jaksanut nostella jalkojaan tai liikkua energisesti.. :D



Hyvää, leikattua materiaalia olisi ollut yli 11 minuuttia


Tosin olisin voinut olla fiksumpi ja pitää ponille vieläkin kevyemmän reenin ihan varmuuden vuoksi..
 Onneksi tuo sileäntyöskentely teki vain hyvää ponille, sillä seuraavana päivänä Sunny oli täysin puhdas liikkeiltään.

 Tähän suuntaan laukka oli todella vaivalloista: ylhäällä olevassa jalassa se revähdys piilee, suorissa lapalihaksissa lapaluun edessä. Silti poni laukkailee mielinmäärin laitumella ja heittelee ilopukkeja ilman huolen häivää :D

Kyllä se tästä pikkuhiljaa paranee täysin ja päästään reenailemaan oikein urakalla ylimääräisiä kiloja pois :)


2 kommenttia:

  1. Onpas kivoja kuvia ja video! :-) Ja toivottavasti Sunny tulee pian täysin puhtaaksi :-)

    VastaaPoista