lauantai 1. elokuuta 2015

Hymy korvissa lainaratsusta


Yli neljän viikon mittainen ratsastustaukoni päättyi eilen kun sain ratsastaa kaverini hevosella Romeolla. Romeo on punertava, lämminverinen ruuna prinsessamaisilla eleillä, mutta rodusta huolimatta herra on toiminut ratsuhommissa (tai enemmänkin pihakoristeena) edellisessä kodissaan koko lyhyen elämänsä aikana. Kaverini on saanut alle vuodessa pystyynnousevasta, pukittelevasta ja vastaanhangoittelevasta aivan ihanan hevosen esiin, joka liikkuu ainakin hänellä oikein päin.


Tämä ratsastuskerta meni ihan vain ratsastuksesta nauttimiseen, ja näytinkin hymylläni aivan  alkeiskurssilaiselta selässä. 

Lisäksi lähes kaikki kolmen vuoden takaiset ratsastusvirheeni joita olen saanut enemmän tai vähemmän korjailtua puskivat esiin; ohjat liukuu sormista kun myötää liikaa ohjaa pois, kovassa vauhdissa puristan enemmän tai vähemmän reisillä etenkin silloin kun en keskity rentoihin jalkoihin, en kantanut käsiäni laisinkaan, olkapäät olivat lähes kokoajan edessä, varpaat sojottivat eivätkä kyynerpäät pysyneet kyljissä.. Puhumattakaan jäykästä lantiosta (heh heh) ja katseesta. Voisin vajota maan alle. :D

Sentään Romeo oli hieno!

 Harjoitusravissa istuminen oli hauskaa puuhaa :D

 Ensimmäiset laukat eivät tahtoneet onnistua, sillä laukan ylläpitämiseen piti tehdä hirveästi töitä lähes koko ajan. Romeo pääsi useamman kerran hänen vaikeampaan suuntaan luistautumaan kaahotusraviin ennekuin sain herran omistajalta vinkin lyhyempiin ohjiin ja homma rupesi luisumaan edes vähän paremmin.


Toki ei Sunnya unohdettu, vaan Romeon hoidon jälkeen otimme ponin kentälle kävelemään ja ravasimmekin jopa pikkupätkät molempiin suuntiin!

Ponilla oli tosiaan viikon tulehduskipulääkekuuri ja kävelytysliikuntaa, eikä selkään ole vielä asiaa pariin viikkoon. Kumminkin hiljaa hyvä tulee, emmekä rupea kiirehtimään, sillä lihasrevähdykset ovat hitaita paranemaan.

 Tätä taluttelua maastossa ollaan kyllä ahkerasti tehty.. Ainakin poni on 90% maastovarma!

 "Juostaisko vähä??" "näääh.."

 Loppuvenytykset :D

Oli ihanaa päästä välillä itsekkin ratsastelemaan tässä ponin kuntoutuksen aikana ja olen siitä todella kiitollinen kaverilleni ja Romeolle. 

Kyllä muuten kaksi hevosta kelpaisi, jos vain olisi varaa pitää.. ;)


7 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja kuvat :) jännä nähdä sut jonkunmuun kun Sunnyn selässä vaihteeks :D mut hienosti menitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon!! Ja juu, oli kyllä outo olo :'D Hevonen oli hieno!

   Poista
 2. Millos tuut Lihiksellä ratsastaan? ;) Viimekertanen meni vähän hösseliks mutta ei huonommin voi enää päättyä :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah totta <3
   Ehkä on parempi etten tuu rikkoo muide heppoja... x'DD Si ku saat Huigille kuplamuovikerroksen!

   Poista
 3. On se hieno :3 ja mikäli on se sama Romeo kuin keväällä nähtiin herttualan maastovalkussa, on myös todella selväpäinen hevonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siellähän herra on käynyt :3 Ja todellakin, mutta ei aina ole tuollainen ollut.. :'D

   Poista
 4. Kuka omistaa roomeon? Kiinnostaisi vaan koska on minulle tuttu hevonen ja olen yrittänyt saada selville missä päin ruuna menee��.

  VastaaPoista