keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Ekoissa estekisoissa


22.4 Pohtiolammella oli estekisat ja lähdimme kokeilumielessä hyppäilemään sinne ristikkoluokkaa, sillä ainoa tavoitteemme oli selvitä hengissä radalta. :D

Matka Pohtikselle sujui maastoreittiä tassutellen ja olimme niukin naukin ajoissa kisapaikalla, mikä kostautui radan opettelussa jonka jouduin opettelemaan alle 5 minuutissa, sekä sen jälkeen oli jo kova kiire verkkailemaan.


Verkkailessani Sunny oli aivan kamala suoraan sanottuna eikä kyllä keskittynyt ollenkaan! Heti laukkaa nostaessani poni päätti pukitella, ilmeisesti neiti innostui vähän liikaa suuresta hevosmäärästä eikä tahtonut pysyä nahoissaan. Parit kirosanat päästin suustani ja jatkoimme sitten verkkailua laukassa.
 Ensimmäiset hypytkin olivat hirveämpää hirveämpiä, ponnistuspaikat olivat ihan hukassa ja ylitystapa sitäkin huonompi. Sunny ei ollut ollenkaan kuulolla, vaikka kuinka yritin auttaa ponia odottamaan.

Onneksi jonkin ajan (tuhannen kaahotusravikierroksen) päästä poni huomasi minutkin siellä kyydissä ja rupesi paremmin kuuntelemaan ja kas ihme, esteetkin rupesivat onnistumaan kun kuskia kuunnellaan.


Radalla tuli 8 virhepistettä, kun ensimmäisellä munausesteellä poni rupesi kyselemään mennänkö yli vai ei, ja jouduin pyytämään ponia reippaammin eteenpäin eikä Sunny ehtinyt miettiä laisinkaan jalkojaan, joten tiputus oli 50% minun syyni ja 50% ponin syy.
 Toinen este jonka heitimme alas oli 100% oma syyni, pyysin liikaa ponille vauhtia liian lähellä estettä, joka sai ponin hätäilemään ja sekoittamaan jalat.

Sunny on tosiaan esteponina aika hankala, sillä joudut huolehtimaan kaikesta itse selästä käsin, jopa neidin sotkuisista jaloista ja joskus tämäkään ei riitä, milloin kohtalo on päättänyt Sunnyn sekoilevan jaloillaan puomin alas etkä mahda asialle mitään.
 Lehmäni ei myöskään koskaan korjaa ratsastajan virheitä, toisinkuin monet muut hevoset tekevät - edes joskus.


Ensimmäinen pudotus, poni kyseli mennäänkö vai eikö


"Laaatuaa", videolta kaapattu. Toinen pudotus, sain ponin hätäilemään pyytämällä liian läheltä estettä eteenpäin


Linkki videoon, muistakaa vaihtaa HD mutterista ;)


Tässä eri näkökulmasta sama, linkki youtubeen ja linkki suoraan dropboxiin

Lisäksi Sunnya ei Tavelassa pitkään aikaan edes otettu estekisoihin rodeon vuoksi ja jos otettiin, tuo pakosti pukitti ratsastajansa aina alas kesken radan. Käyttäytyminen oli täysin ymmärrettävää selkäkipujen vuoksi, mutta vielä kesälläkin Sunny yritti saada minua alas vaikkei selkä ollutkaan enään kipeä.

Pukittelua tai tiikeröintiä ei tapahtunut nyt kuin ennen rataa ja lisäksi pieni hyppyloikka radan jälkeen, mutta radalla Sunny kuunteli eikä pelleilyt laisinkaan. Olen siis todella tyytyväinen tulokseemme ja selvisimme kaikenlisäksi ehjänä hengissä :)


4 kommenttia: