sunnuntai 17. elokuuta 2014

(videopostaus) Katan ValmennusKatariina Albrecht tuli pitämään meille valmennusta, ja se meni äärettömän hyvin! Paitsi juuri meidän tuurilla raippa.. No näette videosta.. ;)
Eli aloitimme maastakäsittelyllä jonka jälkeen hyppäsimme selkään ja jatkoimme samaa selästä käsin. Tehtävänä oli ensin vain asettaa pelkällä ohjalla ja tunnustella kuinka paljon tarvii pyytää hevoselta. Sunny oli aika herkkä, mutta ponista huokui sellainen "Tää on jo nähty" -tylsyys, joten ravissa oli kahta parempi. Tein tuollaista maastakäsittelyä ensimmäistä kertaa, joten se on aika huvittavan näköistä.. :D 
Erityisesti oikealta puolelta oli todella hankalaa, kun ratsastuskouluissa ja kaikkialla hoetaan että kaikki tehdään vasemmalta. Mutta onko järkeä, vinous vain kasvaa ja meillä ei ole asetta mitä kantaa. Tosiaan vasemmanpuoleisuus on armeijan ajoilta kun miekat/pyssyt olisivat muuten olleet tiellä.


Selässä en aluksi pyytänyt ollenkaan tarpeeksi, niinkuin Kata sanookin: "Se on hienoa että sä ratsastat nätisti, mutta se poni käyttää sitä ihan pikkusen hyväkseen että siinä se ajattelee: ei se vie tätä loppuun asti"

Rupesin sen jälkeen vaatimaan hiukan enemmän ja myötäämään vahvemmin, ja se oli paljon parempi. Katakin ratsasti jonkinaikaa Sunnylla ja sanoi ettei Sunny ole mikään ihan helppo ratsastaa, vaikka hän on ratsastanut sadoilla eritasoisilla hevosilla varsasta vaikea A-tasoiseen kouluratsuun saakka. 

Lopputunnista yhteistyö rupesi sujumaan, ja laukatkin tulivat pientä ongelmaa lukuunottamatta todella ihanasti ja hyvin. Jäi kumminkin hyvä fiilis, ja tätä pääsemmekin harjoittelemaan ahkerasti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti