sunnuntai 24. elokuuta 2014

Poni vai tiikeri? Sekä yhteinen alku (videopostaus)Pahoittelen laatua, videolta napattu :)

Mennäänpä ongelmaamme, jonka varmasti moni Sunnyn tuntenut ja blogia lukenut tietääkin. Sunnylla oli vanhassa kodissaan ratsastuskoulussa vääränlainen satula häntäremmillä, joka oli ponille liian pitkä, vääränmallinen, kapea, ja valui pahasti eteenpäin lavoille. Tottakai sellainen rasittaa selän todella araksi ja kipeäksi vuosien aikana, myös liian painavat ratsastajat eivät auttaneet asiaa sitten yhtään.


Aluksi Sunny alkoi tekemään sitä esteillä, koska selkää tarvitaan hypyissä enemmän, sen jälkeen puomeilla, sitten laukassa ja lopuksi jo ravissa. Alkutaipaleilla "kaverit" syysäsivät ponin aina minulle esteillä kun he eivät halunneet yrittää pysyä kyydissä. En nähnyt ongelmaa siinä, sekä pysyin poniraukan selässä. Pidin Sunnysta muuten erittäin paljon, joten pian kirjavasta ponista tuli tuntivakkarini ja lempparini.
         

Menin Sunnylla aina ilman satulaa, sillä inhosin neidin satulaa ylikaiken. Siinä oli vaikea istua, ja se liikkui kokoajan.

Ilmeisesti ratsastuskoulussa luultiin Sanin vain osoittavan tammaponimieltään heittämällä ratsastajia selästään, mutta kivustahan se johtui! En väitä että Tavela olisi ollut huono paikka, ihana ja hyvä tallihan se oli, mutta hiukan vääriin asioihin pistettiin rahaa enemmän, kuten ihmisten hyvinvointiin, vaikka kaikkien satulat olisi voinut pistää uusiksi. Monella hevosella siellä oli vääränlaiset satulat, sen vuoksi.
 Ratsastuskouluissa on vain niin pieni budjetti käytössä vuosien jälkeen, ettei voi panostaa niin paljoa hevosiin.


Puolitoista vuotta myöhemmin Sanin tultua tuntivakkarikseni kaikki saivat tietää rakkaan Tavelan toiminnan lopetuksesta. Se oli kauhea järkytys, koska vain osa hevosista pääsi Sappeeseen ratsastuskouluun ja jouduin luopumaan siitä 7 vuodesta mitä kävin siellä ja jättämään kolme rakkainta hevosta taakseni. Näin ainakin luulin, mutta toivonkipinä syttyi ja sain ihmeen kaupalla muutaman sivun vakuuttavalla puheella vanhempani taipumaan ponin ostoon. Se tiesi kahdesta muusta hevosesta luopumista, mutta olin valintani tehnyt ja halusin tuntivakkarini hoitohevosieni sijaan. Olihan se surullista, mutta olin valmis jättämään ne ajat taakseni ja siirtymään eteenpäin.

Jättikynnys ylittyi, kaukaiselta tuntuva unelmani täyttyi 23.2.-14Kuva siitä päivästä :)

Ymmärrän, kuinka paljon Sunnyn hoitajat jäivät ponia kaipaamaan, ja minua pelotti kauheasti kirjoittaa kädet täristen hoitovihkoon pahoitteluni että Sani vaihtaa huomenna kotia. Tiesin miltä tuntuu luopua jostain niin tärkeästä, ei se ollut minullekkaan helppoa vaikka oma poni tulikin tilalle.
Rukoilin koko yön että kaikki menisi hyvin, päätös olisi oikea ja Sunny todellakin saisi rakastavan kodin, kuten vannoin neidille. Enkä ole tuota lupausta rikkonut.


Pikkuhiljaa Sunny rupesi tulemaan ulos kuorestaan, jonka oli luonut Tavelassa. Silloin karsinassa odotti ahne nälkäinen ja testaileva antisosiaallinen poni, nykyään Sunny hörisee ja tulee vastaan tarhassa ja karsinassa, on erittäin sosiaallinen ja utelias jokaisesta asiasta. Poni myös selvästi haluaa että siltä vaaditaan ja sitä pidetään hyvänä -tietenkin. Kipu muuttaa niin hirveästi luonnetta pitkäksi aikaa, että itsekin sitä aina unohtaa kuka oikeasti on ja kuinka tärkeä joku voikaan olla ennenkuin on liian myöhäistä.


Sunny on aivan uskomaton poni, neiti on auttanut aivan älyttömästi kiusaamisesta yli pääsemisestä ja kaikesta mitä siitä on seurannut, olisin oikeasti seonnut muutaman kerran ilman Sunnya.

Hän on se, kenen luo voi aina kääntyä ja joka aina katsoo kirkkain silmin korvat hörössä höristen tuoden turvallisen tunteen että joku oikeasti luottaa
Ainoa ongelma meidän välillämme on tuo tiikeröinti esteillä, mikä tosiaan tulee luultavasti Sunnyn innostuksesta ja selkäkipumuistosta.. Olisi mahtavaa jos sekin saataisiin päistämme pois, niin luottamus olisi jättikokoinen. Toivotaan, ja yritetään vaikka takapakkia tuleekin..

Nyt pääsette viimein nauttimaan tai kärsimään videosta, jonka musiikkina toimii Sunrise Avenuen Fairytale Gone Bad, ah ihana biisi.. x3 Tässä on linkki, mikäli alla oleva video ei toimiKiitos ja kumarrus, mikäli joku oikeasti on tämän jaksanut lukea ja vielä päälle katsoa videon!4 kommenttia:

 1. Oioi ihana postaus, tykkäsin kyllä! Uskon että teillä alkaa sujuu Sunnyn kaa noi esteetkin paremmin, meette jo nyt noin hienosti<3 Ootte aivan upea pari ja Sunny on varmaan maailman onnekkain poni kun pääs lopulta hyvään kotiin ja eroon niistä selkäkivuista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella, todella paljon!! <3 Ja kiitos jo siitä että jaksoit edes osan lukea tai kaikki, kiitoskiitoskiitos.. :3 Ja poni oli kyllä hyvässä kodissa mutta puitteita löytyi..

   Poista
 2. Ihana blogi ja sovitte Sunnyn kanssa just yhteen! :D Hyvä jos ponin selkäongelmat alkaa helpottaa sopivan satulan myötä! Pakko kyllä myöntää entisenä tavelalaisena että satuloissa oli parantamisen varaa mutta muuten rakastin sitä paikkaa. Tais siellä muuten olla eräällä toisellakin kirjavalla ponilla selkä kipee kun sitä pukittelua osas kyllä harrastaa. Silläkin nimittäin satula liuku ja käytettiin häntäremmiä. Kyllä varmaan tiedät mitä ponia tarkotan :) Sehän on nyt uudessa kodissa ja toivottavasti omistaa uuden hyvän satulan ja huolehtivaiset ihmiset :)

  VastaaPoista
 3. En tiennytkään että tridän alku oli tuo. Oli varmaan mahtava tunne saada Sunny kun tunsi jo etukäteen ponin. Ja kyllähän ne tiikeröinnit loppui;)

  VastaaPoista