lauantai 17. toukokuuta 2014

Jälleen kastautumassa, sekä maistamassa vihreää


Kesä todella rupeaa tulemaan ja kokeet loppuivat, viimein! Sunnykin on saanut maistaa vehreää heinää, vaikkakin vain vähäsen. Meillä ei ole kiire totuttaa ponia kesävihreille, kun Sunny menee vasta loppukesästä joksikin aikaa vehreälle laitumelle, jotta vältämme kaviokuumeen ja ponin liiallisen lihomisen.




Päätimme Sunnyn ja äiskäni kanssa lähteä jälleen kahlailemaan hieman vilpoiseen järveen viimeisen kokeen sekä lämpimän ilman kunniaksi, eli kaikkien iloksi.
Maasto sinne sujui rennosti kävellen ilman ongelmia lännensuitsien ohjat jotenkin toisiinsa teipattuna, jotka sitten kumminkaan eivät hyvin pysyneet.. No, Sunny hieman epäröi aluksi järveen menemistä "olkien", en oikeasti tiedä minkä, mutta kumminkin niiden kohdalta, joten väistimme pelottavat keltaiset puikelot ja pääsimme järveen, joka oli kuulemma todella pitkälle matala. Sunny reipastui oikein kunnolla, eikä jarrut toimineet enään kahlailun jälkeen, ja pelottavat ihmismyytit onkiensa kanssa rupesivat jännittämään, joten jouduin taluttamaan. Mikä tosin ei ollut huono idea, olinhan läpimärkä puolisääreen asti innokkaan ponin roiskiessa vettä sinne sun tänne.
Tallilla pienet lapset halusivat kovasti silitellä Sunnya, ja pian ponin ympärillä oli oikea huomiota antava fanilauma, josta neiti kyllä piti ja antoi kovin nätisti pienten ihailijoiden rapsuttella.



Annoin ponin hiukan haukata, en siis kauaa!:)

Seuraavana päivänä eli toisin sanoen tänään, päädyimme kentälle eteenpäinliikutusaikeissa, eli reippaissa merkeissä. Ponia sai jonkin verran herätellä nätisti hieman pohkeilla, jolloin Sunny oikein värähti eteenpäin, enkä voinut olla nauramatta. Jonkinverran Sunny meni oikeassa muodossa, ravissa vähemmän ja laukassa ei ollenkaan, mutta laukassa en sitä pyytänytkään, vaan eteenpäin ja hieman asetusta. Kaikki sujui todella hyvin, ja kuviakin saatiin paljon, vaikka kentällä olikin vähän aikaa Essi-hevonen, loppuun asti Tuule ja Esko ponit, joista Sunny tuntuu pitävän. Onhan Esko Sunnyn tarhanaapuri ja Tuulen karsina iltaisin ja öisin vastapäätä Sunnyn.


Tässä kuvia laukkapätkistä ja muutamasta muusta, jotka suhteellisen hyvin onnistui.





Anteeksi, Tuulea näkyy..





Oho... Eskoa ja Essiä näkyilee...




 








Iik Esko näkyy..

Huamatkaa, kuinka "suorassa olemme"



Ja laukasta raviin ja käyntiin..

 Ja sitten palkka :)


4 kommenttia:

  1. Minulla on poni joka in helposti lihovaa sorttia.. Minun mielestä hevosten (ei kaviikuuume potilaat) pitäisi saada olla laitumella. Se on hevosille samanlainen paikka kun meille lempipaikkamme. Olen päättänyt, että ponini saa olla koko kesän laitumella, mutta se tarkoittaa sitä, että pitää treenata/ratsastaa JOKA päivä poni kunnon hikeen.
    Ps. Sunny on minun vanha tuttu. Tavelassa hoidin Freek heppaa, mutta sain oman ponin ja valitettavasti jouduin lopettamaan Freekin hoidon.. Sunny oli kyllä tosi kiva tapaus!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori jos annoin ymmärtää ettei poni pääse ollenkaan vehreille laitumille, sillä tottakai hän pääsee nauttimaan elämästä! Muttei vain ensimmäiselle kuukaudelle, eli ensi kuulle, jotta muut hevoset saavat jonkin verran jyrsittyä vihreää pois, sillä Katilan pellot ovat viljavia, vaikka laidunta ei samalla tavalla hoideta. Sunny on AHNE, mutta ei ainoa tallilla joka ei mene ihan heti aluksi laitumelle, vain vasta kuukauden päästä.:) Ja tähän mennessä Sunny on saanut joka päivä reeniä, tosin vapaapäiviä ilman kävelyitä on ollut Katilassa ollessamme 1, ja muuten poni on saanut reeniä tai vapaapäivinä kevyttä, pientä kävelyä tai pienen kivan käyntimaastolenkin, jotta masu ei pääse vallan kasvamaan ja kunto pysyy hyvänä.
      Kas kun en älynnyt yhdistää.. Muistan sinut aika hämärästi, mutta muistan silti. Sunny kyllä on, niinkuin Friikkikin oli. Muistatko minut, hoidin Miltonia ja Helmiä? Ja löytyykö teiltä jotain blogia?? :)

      Poista
    2. Ainiin, kiitos tuhannesti kommentista!!!:3

      Poista
  2. :) Kyllähän minä sinut muistan tosi hyvin!:) Ei ole blogia, mutta tulevaisuudessa olisi tarkoitus, kun saan hyvän kameran:)

    VastaaPoista