torstai 7. heinäkuuta 2016

Mitä kuuluu?


Viimeksi kirjoitin blogiin maaliskuussa, ja tänä aikana on sattunut ja tapahtunut vaikka mitä. Tauon syynähän oli kokeet ja projektit, joita tursusi ovista ja ikkunoista sisään ynnä muut loppurutistukset ylä-asteelta läpi pääsyyn.

Ysien juhlaan asti en selvinnyt, sillä juuri edellisenä iltana minulta murtui jalkapöydästä luu Sunnyn ottaessa vauhdit siitä. Tietenkin jalassa oli ohuet kangaskengät, enkä vieläkään ole vaihtanut turvakenkiin.. Noh itteään saa syyttää, mitäs valitsee mukavuuden turvallisuuden sijasta.


Ypäjän pääsykokeet tuli ja meni, osallistuin niihin järkyttävällä univelalla ja parillla unettomalla yöllä, mutta läpi päästiin sekavuudesta huolimatta. Hevosenhoitajapuoli oli merkattu lappuuni 'kakkosvaihtoehdoksi', mutta olin ratsastuksenohjaajan pääsykokeissa ja pääsin Ypäjälle hevoshoitajapuolelle, mistä olen todella onneissani ja helpottunut. Ratsastuksenohjaajakoulutus olisi ollut rankempi ja salaa toivoin että pääsisin itseasiassa hevostenhoitajaksi valintojen monipuolisuuden vuoksi. Saa nähdä mihin sitä sitten erikoistutaan, aion pyrkiä rempalle ja harrasteohjaajaksi.

Voin kertoa pääsykokeista lisää myöhemmin erillisessä postauksessa tai jotain muuta tälläistä Ypäjään liittyvää?


Laidunelämää viettävälle Sunnylle kuuluu todella hyvää, reenailut lähtivät vasta pari viikkoa sitten oikeasti sujumaan kun oli itse päässyt palautumaan rankasta keväästä ja vähän hengittämäänkin. Itseasiassa murtuma tuli juuri oikeaan kohtaan ja pisti minut lepäämään, siitä oli tosi hyvä nousta taas selkään muutaman päivän kuluttua uudella innolla ja energialla. Sanikin on nyt mielellään tehnyt hommia, vaikka etujalka tarvitsee piikitystä.

Meillä on ollut ihan hauskaa tuuppailla koulua ja puomitehtäviä ollaan tehty säännöllisesti. Yksi estekkin päästiin hyppäämään hetken mielijohteesta! Maastossakin ollaan päästy menemään lujaa ilman minkäännäköisiä pukkeja tai muita ponnahduksia.



Postausideoita riittänee tällä hetkellä paljon, eikun niitä vain toteuttelemaan!
Reenailuistakin pyrin saamaan mahdollisimman pian jotain hyvää materiaalia ja jotain vanhoja irtojuoksutuskuviakin olisi julkaistavana. Kunnon videotakin pyrin tekemään lähipäivinä.

Vielä iso kiitos kaikille toivepostaukseen vastanneille, useampi ehdotus nousi johtoon ja näitä tulen toteuttelemaan loman aikana ennen Ypäjälle muuttoa :)


6 kommenttia:

  1. Ypäjästä olisi tosi kiva saada sitten myöhemmin postauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, voinkin niitä sitten tehdä hyvillä mielin :)
      Kiitos kommentista!

      Poista
  2. Oon käynyt vähän väliä salaa kurkkimassa sun blogissa uusia postauksia, mutta tänään iloiseksi yllätykseksi täällä oli jotain uutta! Iso peukku siitä, musta on oikeesti tosi kiva seurata teidän eloa! Onnea muuten opiskelupaikasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu pahoitteluni postauksien uupumisesta, on tullu vähän petettyä lukijoita.. :P Onneksi edes tuolloin nappasi ja oli jotain uutta katteltavaa ja luettavaa!
      Mutta älyttömän ihanaa kuulla että jaksat vieläkin meidän touhuja seurata, tosi iso kiitos :)

      Poista
  3. Heippa!
    Löysin sun blogiin joidenkin mystisten nettisurffailujen seurauksena, ja kahlasin läpi.
    Kävin aikoinaan (en valehtele paljoakaan, jos sanon, että siitä on ainakin kymmenen vuotta) Tavelassa ratsastustunneilla, ja muistan kun Sunny tuli sinne. Tykästyin siihen valtavasti kun sen alleni sain joku kerta, ja se oli myös hoitoponini aikansa.
    Voi hitsit oli kiva lukea ponista, sen kanssa tuli kyllä rymisteltyä varmaan eniten yhdessä koko pitkässä ratsastuskouluhistoriassani.

    Toivottavasti sopiva jakkara löytyy ja pääsette paremmin sorvin ääreen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnyhan saapui Tavelaan vuonna 2005, onhan siitä jo yli 10 vuotta aikaa :) Ja ei ihme että lemppariksi nousi, ymmärrän täysin!

      Joo, jossain vaiheessa satula vaihdettiin epäsopivaan versioon Tavelassa (tai selkä muuttui ja satula pysyi samana), ja loppuvuodet poni toimitti pukkiponin virkaa.. Ihan syystä, selkä oli tosi kipeä! Jätti paljon henkistä että fyysistä vauriota poniin, vaikka muuten koti oli mainio.
      Enkä muuten yhtään ihmettele että ponilla oli epäsopiva penkki, ei meinaa millään löytyä sopivaa päärynämallinsa vuoksi.

      Aivan ihana kommentti, kiitoksia paljon! On aina ihanaa kuulla vanhoista Tavelan ajoista, niitä jää aina vähän haikeana muistelemaan :)

      Poista