lauantai 19. maaliskuuta 2016

Paksukainen ja ohukainen

Alku-, työskentely- ja loppuravit samassa paketissa? Näköjään onnistui.

Aina yhtä kiireinen torstai, 
piti keretä hoitamaan Sunny ennen Herttualan tuntia, joten liikutus jäi superlyhyeksi, noin 40 minuutin pituiseksi. Askellajeina toimi vain käynti ja ravi, sillä työstämisaikaa ei ollut puoltakaan tuntia enkä halunnut laukkaa meininkiin mukaan. 

Sunnyn kanssa työstettiin ainoastaan taipumista ympyrällä, sillä poni oli ollut useamman päivän ajan hirmujäykkä ja paikkoja piti yrittää saada auki.
    Aluksi meno oli hirveän jännittynyttä molempien osalta, mutta kun muistin hengitellä ja rentouttaa nyrkit ja koko muun kropan niin homma rupesi sujumaan vähän paremmin.

Jäykkää ja jännittynyttä, 
poni olisi halunnut vaan juosta

 Puolet rennompaa ylläolevaan kuvaan verrattuna, silti kovin jännittynyttä

 Ignooratkaa ratsastajan naama joka ikisessä kuvassa, mahtoi lävistyskorut maistua hyvältä

 Miksi en päästänyt ponia edestä pidemmälle? Ja mikä siinä on ettei niitä käsiä voinut ottaa sylistä pois :D

Takajalat matkassa mukana!

 Nomnom metallia

 Takajalat täydellisesti jätetty talliin


Loppua kohden poni vertyi paremmaksi ja paremmaksi, ihan 30 minuutin sisällä! Olisi ollut mahtavaa jatkaa reenausta ja jättää Herttulan tunti väliin, sillä Sunny jäi vielä vähän jäykäksi eikä meno ollut tasaista, vaikka tosin tasaisempaa kuin mitä ratsastelu on ollut pitkään aikaan. (perjantaita laskematta)
 
Toisessa suunnassa Sani oli paljon jäykempi eikä ollenkaan tasaisella tuntumalla, kun taas toisessa suunnassa ponista irtosi hienoa, samanlaista liikettä jolloin pystyin keskittymään omaan vaikuttamiseeni ja käsiini enemmän.

 Mussuti mussuti

 Tähän hetkeen lopetimme työskentelyn ja poni sai ansaitsemansa pitkät ohjat. 
Reippaat loppukäynnit, poni vauhdilla pois tarhaan ja äkkiä uusi poni valmiiksi ja selkään. 
Tuntui kuin olisin vain laskeutunut Sunnyn selästä ja noussut uuden ratsun selkään.


Herttualan tunnilla menin Ricellä, joka tuntui Sunnya pienemmältä kapeutensa vuoksi, vaikka oikeasti Riisi on paljonkin isompi. En meinannut aluksi saada pitkiä jalkojani ponin ympärille ollenkaan, se tuntui niin putkilolta. :D

Tunnin tehtävänä oli ympyrätyöskentely, asettamista sisään ja ulos ja keskittymistä ratsukon tai ratsastajan henkilökohtaisiin ongelmiin. Opettaja antoi minulle Riisin, koska hän ajatteli että voisin tällä kertaa helpommalla hevosella keskittyä enemmän hartioiden rentouteen kuin hevoseen.
  Riisi oli todella mukava ratsastaa, ihanan taipuisa ja helppo, poni antoi hirveästi anteeksi eikä närkästynyt esimerkiksi jännittyneistä hartioista. Toki poni kulki paremmin aina kun hartiat olivat rennot, mutta Sunnyyn verrattuna Sani olisi jännittynyt samalla sekunnilla täysin hirven näköiseksi sitruunaksi.

Ehdittiin varoittaa etukäteen, että Riisillä olisi iso ravi ja herranjumala se ravi muuten oikeasti oli isoa. Olin täysin jauhosäkki selässä, onneksi sain luvan keventää uupuessani ja samantien kevennyksen aloittaessa meno kepeni puolella. Miten ihmeessä tuon kokoinen poni voi ravata noin pompottavasti??Torstai ei ollut käsien päivä, molemmilla reenikerroilla kädet jossain ihan muualla missä niiden pitäisi olla, ohjat valuivat sormista eivätkä nyrkit tai mikään muukaan osa kädestä ollut rento. Turha syyttää huonoja Polluxin hanskoja, ainakaan määräänsä enempää.  Aina on pakko löytää joku tekosyy
 
Silti molemmista koulutuuppailuista jäi tosi hyvä mieli, vaikka Sunnyn kanssa ne jäivät minikokoisiksi ja poni jäi vielä vähän jäykäksi, ja Riisin kanssa jäin matkustelemaan ja nauttimaan kivasta menosta, enkä keskittynyt esimerkiksi juuri niihin käsiin vaikka siihen olisi ollut mahtava tilaisuus.

Oli kyllä hauska huomata kuinka pullea Sunny on verrattuna sporttimalliseen Riceen

Tänään perjantaina Sunny oli todella hyvä, sain onneksi ponin oikein kunnolla taipumaan, asettumaan, myötäämään sekä pyöristämään selkäänsä kahdeksikkotehtävällä ja kouluradan harjoittelulla. Poni oli yllättävänkin tasainen eivätkä omat kädet tuntuneet seilailevan niin paljoa, mutta en yhtään tiedä miltä se näytti kun hovikuvaajaa ei ollut.Tästä jatketaan, toivon mukaan osaan itse olla rento ja toivottavasti Sunny olisi perjantain 'läpiratsastuksesta' taipuisampi heti ensi reenin alussa eikä samanlainen hirvi kuin ylemmissä kuvissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti