torstai 27. marraskuuta 2014

Koulutreeniä


Ulkona on todella pimeä ilman valaisevaa lunta, sillä ainakin täällä Kangasalla lumet ovat sulaneet kaikkialta pois. Kumpa ei tulisi tätä kauheampia kurakelejä enään, vaan se kunnon hankilumi niin pääsisi hankeen ratsastelemaan ja saisi aivan ihania lumikuvia Sunnysta.


Olen koristellut Pollenkuvilla vanhan hoitoponini harjoja Sunnya varten.. Kaikissa harjoissa on jotain  koristeellista.

Sunny oli jo sisällä rouskuttumassa heiniään kun saavuin tallille, joten pääsin heti riisuilemaan ponia fleeceloimestaan ja harjailemaan pientä pörrökassaa sekä muutenkin laittamaan poniinia ratsastuskuntoon. 


Siinä samassa huomasin mitä ämpärille oli käynyt, viikon sisään jo toinen ämpäri rikki! Huhhuh, onneksi nyt ostimme kumisen saavin joka taittuu. Tosiaan Sunny ei  juo vesiautomaatista vaikka laittelinkin sinne aina porkkanoita houkuttimeksi jotta Sani oppisi juomaan, mutta eei.


Sunnyn märkää karvaa

Päätin sateen vuoksi ratsastaa kasvihuonemaanesissamme ja sen keltaisten valojen ja kamerani toimintojen vuoksi äiskäni hetken opettelun jälkeen otti kaikki kuvat salamalla.  

Sanokaa mielipiteenne, haluatteko salamalla otettuja kuvia maneesissa jotka ovat tarkempia vai hiukan heilahtaneita kuvia jatkossa? :)

Aloitin alkukäyntien jälkeen käyntityöskentelyn volteilla ja Sunny taipui ihan mukavasti, joten pian vaadin pohkeenväistöä. Oikeaan suuntaan se oli helppo nakki ilman ongelmia, mutta toiseen suuntaan Sunny on hiukan jäykempi takaosastaan joten väistön tekeminen oli vaikeaa, mutta muutamien hyvien pätkien jälkeen annoin pitkät ohjat ja annoin vähän heinää taskustani palkaksi.


Reippaassa ravissa tein isoja, loivia kiemurauria ja isoja ympyröitä sinne tänne ja välillä hidastin tahdikkaaseen käyntiin. Poni oli hiukan laiskalla tuulella, mutta pienten huomatusten kera Sunny kulki nätisti omalla moottorilla ja taipui ihan hyvin.
 
Kun olimme ravailleet tapeeksi hidastin Sunnyn käyntiin pitkin ohjin, jonka jälkeen tein harjoitusravissa muutaman loivan kiemurauran ja otin laukkaa pitkillä sivuilla tehden välillä laukkaympyröitä. Sani todella piti spurteista ja lähti aina reippaasti eteenpäin. Ympyröillä poni sillontällöin pääsi vedättämään asetuksesta pienesti lapa edellä, mutta ympyröiden jatkuttua ongelma ratkesi pois.


Laukassa ehdottelen Sunnylle selän pyöristystä, mutta poni ei toistaiseksi ole vastannut pyyntööni. En missään nimessä halua pakottaa ponia ja odotan sitä hetkeä kun Sunny itse ymmärtää sen ehdotuksistani. Kyllä se vielä tulee. :)

Laukkailun jälkeen menimme reipasta käyntiä ja välillä harjoitusraviin siirtymisiä, jotka onnistuivat todella mainiosti.



Heinää vaan tursuaa taskusta..

Lopuksi riisuin äitini avustuksella jalustimet pois ja menin tempoa vaihtelevat loppuravit. Huomasin jälleen että tuo satula on niin pehmeä istuttava, melkein kuin sohva ja että uusi satulavyö on juuri meille tarkoitettu vastinhihnan taskupiilon vuoksi.





Tallissa Sunny pääsi heti syömään heinäänsä ja samalla pesin hikiset kohdat sienellä. Tamma on kasvattanut kaulaansa pitkän talvikarvan, ja siitähän poni hikosikin eniten niinkuin myös kainaloistansakkin. Onneksi uusi kaulakappaleellinen fleece on ollut juuri näihin tilanteisiin täydellinen.


Kello oli jo melkein puoli 23 kun ajoimme tallin pihasta kotia kohti, mutta tallille jäi meidän jälkeemme yksi hevosneomistaja vielä joka usein on siellä todella myöhään aivan niinkuin mekin.


Äiskäni ja tuo toinen yökyöpeli hakivat lisää heinää, jolloin hänen hevosensa karkasi hiukan raolle jätetystä karsinastaan syömään käytävälle heinää -Sunnuyn heinää. Ovet olivat onneksi kiinni ja sain rauhassa taituroida ruunan takaisin omaan karsinaansa..:D


6 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hieno kuva märästä karvasta. Tosi hyvin tarkentaa kamera vaikka niin lähellä kohdetta on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hirveästi päivää piristävästä kommentistasi!! Ja juu se on tuon kameran harvoja hyviä vahvuuksia. :)

      Poista
  2. Tosi kiva postaus ihan normaalista ratsastuksesta. :) Ja voisitko joskus tehdä postauksen, jossa kerrot Sunnyn hyvät ja huonot puolet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tätä päivää piristävästä ihanasta kommentista!! Ja ehdottomasti teen, niin hyvä idea. Ilmestyy joulukalenterin aikana :)

      Poista
  3. Näyttääpäs Sunny kivalta noissa kuvissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Niin mustakin mikäli creepysilmäisyyttä ei lasketa.. :'D

      Poista