tiistai 23. kesäkuuta 2015

Monenmoisia kuulumisia

Pahoitteluni ettei postauksia ole tullut, mutta hovikuvaaja on uupunut kokonaan tallilta ja tässä tasan viikko sitten iski todella huono juttu. Ravia ratsastaessani huomasin ponin olevan hieman epäpuhdas/könkkäävän lievästi toista etujalkaansa, ja syitä pystyi vain arvelemaan ja tarkkailemaan jalkojen tilaa parin päivän ajan.
 Kaviokuumeesta, kavioista tai nivelistä ei onneksi ollut kyse, ja syy löytyi lavasta lihasrevähdyksen tai jonkun sen kaltaisen muodossa. Luultavasti poni oli liukastunut laitumella tai saanut jonkun iskun lapaansa.

Hoitona on ollut hirmuisesti kävelytystä, ja nyt olemme ravailleetkin kun poni on lähes puhdas jo heti ravaamisen alussa ja täysin puhdas lihasten lämmetessä. Nyt siis tilanne näyttää tosi hyvältä, ja huomenna tuuppailaankin jo koulua lähes normaalisti! Varmuuden vuoksi ja muutenkin todella hyvä kraniohieroja on tulossa heti ulkomaista päästyään ponia hoitelemaan.


Muita kuulumisia

Lavan vuoksi ollaan tosiaan kävelty ihan hirveesti ja erityisesti maastossa ollaan kierrelty maita ja mantuja. Eihän sitä kenttää jaksa joka päivä kiertää tuhatta kierrosta? Ei ainakaan ilman kuulokkeita.

 Poni on saanut jo kuun alusta syödä vuorokauden ympäri vihreää tammalaumassa ja nyt on ruvennut näkymään selviä lihomisen merkkejä. (oottakaas vaan kun räpsäisen uuden kuvan, tämä on viime viikolta)

Juhannuksena oltiin yömaastossa Pohtiolammella, ja ponilla oli ihan liikaa hömppäenergiaa. Ratsastelin jonkinaikaa raviakin Pohtiolammen kentällä, muttei siitä tullut muuta kuin päätöntä juoksemista. Keli oli kyllä ihan kiva :D

Oltiin myös kuvailemassa kaverini kanssa ponin luona yksi ilta, lisäkävely ei tosiaankaan tehnyt mitään pahaa neidille. Postaukseen pääset tästä, mutta Sunnysta siellä ei ole paljosti kuvia.

Tänään oltimme iltamaastoilemassa äiskäni kanssa Keisarinharjulla. Poni oli super, ja ravailtiikin reippaassa tahdissa ilman minkäännäköistä könkkäämistä.

 Kaiken maastoilun on kruunannut Sunnyn ja minun ensimmäinen yhteinen ratsastusmaastolenkki ilman ketään muuta ja ravattiinkin myös pikkupätkä ongelmitta!

 Aikaisemmin tämä ei olisi tullut kuuloonkaan, mutta nyt se onnistui suhteellisen hyvin. Mitä nyt pieniä vihreitä miehiä näkyi melki joka pusikossa ja poni oli varma että puumia löytyy jokaisen nurkan takaa.. Kerran kyllä jouduin jalkautumaan ponin alkaessa peruuttamaan sekä temppuilemaan pelottavan pihan ja traktorin kohdalla, mutta pääsin vaivatta takaisin kyytiin ja matka jatkui murheetta.

Yhden aikaa yöstä ponia rupes jo väsyttämään :D

2 kommenttia:

 1. Hyvä ettei Sunnylla ollut mitään vakavampaa vaivaa :) ja tosi ihania noi yömaastoilukuvat! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on tosi huojentunu olo :)
   Kiitos paljon!! :3 meinasin tehdä ihan postauksen mutta ratsastuskuvat olivat sen verran huonolaatuisia ja pimeitä etten sitten tehnyt :D

   Poista