perjantai 12. kesäkuuta 2015

Epäonnistuneita hyppyjä; joskus onnistuu joskus ei

Maanantaina hyppeleltiin tai siis yritettiin hypätä yksittäisiä esteitä, mutta poni oli jo alusta asti suorastaan hirveä. Huomio oli kaikkialla muualla paitsi kuskissa kiiman vuoksi.


Yritin siinä sitten räpeltää ponin huomiota ja kun neiti tuntui sileällä ihan hyvältä, hyppäsimme pientä ristikkoa melkein vaivatta ja ongelmat alkoivat vasta n.50cm sokeripaloilla ja 60cm pystyllä, sillä en saanut ponin lopullista huomiota eikä se sitten kuunnellut kuskia vaikka kaikkeni yritin. 


Hypyt olivat pohjaan tulleita, kamalaa räpellystä ja poni rupesi jarruttelemaan juuri ennen estettä ja säätämään omiaan. Valmentajani sanoi, että hyppyyn ei voi vaikuttaa enään 5-3 askeleen päästä esteestä, mutta mielestäni en tehnyt mitään poikkeavaa lähestymisille jne.. Toki keskityin nyt poniin ja sen huomion saamiseen enemmän kuin omaan asentooni ja vaikuttamiseeni mikä oli virhe.

Lopetin reenin koulutuuppailuun, josta jäi onnistumisen fiilis molemmille. :)

Seuraava hyppykerta onkin irtohypytyskerta, ja lähden aukomaan näitä solmuja. Mistä sitä tietää kumpi jarruttaakaan vauhtia juuri ennen estettä, poni vai minä? Vaiko molemmat? Sen näkee sitten.



6 kommenttia:

  1. Voi ei:D Sellaisia ne tammat on;)

    VastaaPoista
  2. Juu kiva blogi sullakin! Luin sen sun kommentin vähän myöhään joten tulin nyt vasta tsekkaamaan. Minäkin liityn lukijaksi :)

    VastaaPoista
  3. mitä nameja annat Sunnylle aina ratsastuksen aikaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ömm ootas kun lunttaan huomenna minkänimisiä ne ovat.. Kumminkin hevosmessuilta ostettuja aivan pinkistä "kojusta" jossa saa itse valita mitä ottaa irtokarkkien tavoin, kai Hobby loveja tai jotain sen kaltaisia. Yli vuoden olen niitä tuolle ponille palkaksi puputtanut ja ovat olleet hirmuhyviä tuollaiselle herkkämahaiselle ponille. (murskaan ne joka kerta pienemmiksi paloiksi)

      Hevosmessujen ostostenpostauksesta löydät kuvan niistä :D

      Poista