keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Kouluvääntöä


Muutamia päiviä sitten tuli postausta estevalmennuksesta joten eiköhän postausvuoro ole minun ja Sunnyn peruskoulukiemuroissa mitä teimme tänään maneesissa. Perjantaina on jälleen valmennus ja hyppäämme lisää esteitä eri tehtävällä, toivottavasti äitini jaksaa tulla kuvaamaan.

Pakkasta oli onneksi vain vähän, mutta olin silti laittanut aivan liikaa toppavaatteita ylleni ja olo oli kuin paksulla pasteijalla. Suunnittelin aluksi vaatekerrokseni kanssa mennä kentälle ratsastamaan, mutta äitini jäätyessä menimme sittenkin maneesiin tuulen ja paiskovan lumisateen vuoksi.




Kylmällä säällä hevosten lihakset lämpenevät ja vertyvät todella hitaasti, joten kävelin Sunnyn kanssa kauan vapailla ohjilla maneesia ympäri ja tarkistimme mörköjen varalta nurkkia.

Alkuverkaksi otin aivan aluksi ravisiirtymisiä käynnistä raviin ja toisinpäin, jonka jälkeen ravasimme tempoa vaihdellen ja taivutellen molempiin suuntiin. Sunny oli tasaisen tuntuinen ja totteli todella hyvin vauhdinmuutoksia, mutta joissain käännöksissä ratsastaja ja hevonen olivat menossa aivan eri suuntiin ja joutui todella tekemään työtä, jotta kaarteet olisivat nättejä sopivalla asetuksella sisäänpäin. Muutenkin poni kiemurteli tilaisuuden tullen kuin jokin kumimatokameli, mutta pienellä eteenratsastuksella ja suoristamisella se hoitui kätevästi pois.



Kokeilin vaihtelun vuoksi reikää pidempiä jalustimia, mutta ne koituivat liian pitkiksi ratsastaessa, niinkuin osista kuvista näkeekin etten saanut kunnolla kantapäätä alas. Muutenkin toppavaatteissa on kamalan pullamainen olo ratsastaa erityisesti kunnon koulua..




Pahoittelen muutamien kuvien tärähtyneisyyttä ja tarkennusta, mutta kuvaajanani on äiskä jolta ei voi kamalasti vaatia. Hän opettelee vielä kameran käyttöä liikkeessä ja nopeaa tarkennusta. Maneesissa on myös erivärisiä lamppuja ja on hauskaa katsella kuinka kuvien väri vaihtuu joka kuvassa. :)


Kunnon alkuravien ja pohkeenväistöjen jälkeen aloitin reippaat laukannostot ja teimme kuvioita laukassa. Sunny laukkasi ihan mielellään eteenpäin, mutta käännöksissä tietenkin vauhti hidastui ja suoralla poni pääsi hiukan pitkäksi, eikä Sunny laukannut pyöreänä vaikka pyysinkin ponia pyöristymään ja käyttämään takajalkojaan enemmän. No onneksi emme havittele täydellisyyttä ja pikkuhiljaa hyvä tulee.

Jäi kyllä todella hyvä fiilis illan kouluväännöistä vaikka poni välillä kiemurtelikin ja oli menossa eri suuntaan. Muutenkin meno oli tasaista, pyöreää ja rentoa, eikä mörköjä näkynyt missään.


4 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hyvin te vedätte!;)

    VastaaPoista
  2. Teijän meno näytti tosi hyvältä, Sunny mukavan pyöreenä! :) Tsemppiä perjantain hyppytunnille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein paljon! Parannettavaa on vielä paljon, mutta kiitoskiitos! :)

      Poista