torstai 22. tammikuuta 2015

18.1// Katan kouluvalkku


Lähipäivinä Sunny on taas aktivoitunut karkailemaan, vaikka monia viikkoja ponilla on ollut rauta-antenni päässä, jotta neiti ei pääsisi langoista niin helposti ilman sähkäriä. Siitä huolimatta ovela Sani on päässyt karkuun, mutta onneksi yleensä pakomatkat päättyvät heinäkasalle tai komean ruunan luo. Nyt myös poni on saanut uuden tarhakaverin jonka kanssa tulee erinomaisesti toimeen.

Kumminkin muutamia päiviä sitten Katariina Albrecht saapui pitämään kaksarituntia jälleen kerran ja vaikka minulla olisi aina mahdollisuus mennä yksärille - en mene -, sillä en tykkää olla yksin valvovan silmän ja rahaakin jää edes vähän enemmän käteen. Jotenkin kommenttia ja parannuksia tulisi pieneen päähäni liikaa liian tiuhaan, vaikka valmentajamme Kata ja Karo molemmat osaavat pitää taukoa ja vaatimaan yhtä asiaa kerrallaan.
 Tämä olikin pieni osa tätä Katan valmennusta, ensjn korjataan yksi asia ja sitten toinen eikä samaan aikaan molempia. Samalla tunnilla käsittelimme pääosin jatkuvaa rentoutta ja neuvottelimme ohjanpituudesta.



Aloitimme maastatyöskentelyllä jonka tehtävänä oli kävellä ympyrää takaperin rennosti ja tahdikkaasti sekä vahtia hevosesi asetusta ja sopivaa välimatkaa sinuun, ja tarvittaessa pienesti huomauttaa asiasta. Oikeasti se oli vaikeampaa miltä kuulostaa, pienellä lonkanväännöllä koko hevonen lähti pois ympyrältä ja silti kävelyn piti olla rentoa.
 Saimme paljon kehuja hyvästä yhteistyöstä, Sunny oli läsnä ja kympillä mukana hommassa, vaikka poni olikin todella tylsistynyt kyseiseen tehtävään ensimmäisten minuuttien jälkeen.

Nousin Sunnyn selkään ja jatkoimme eri tehtävän parissa, missä tarkoituksena oli löytää hevosen "oma", rento ja eteenpäinpyrkivä käynti minkä tahdissa ratsu jaksaisi kävellä pitkiä matkoja huoletta.  Liian pitkässä ja vetelässä tai lyhyessä ja kipittävässä käynnissä väsähtäisi kuka vain pitkällä matkalla.

Seuraavaksi otimme kevyttä ravia sisäänpäin asettaen sisäpohjetta aktivoiden ja pieniä spurtteja ottaen ilman pohjetta eli suurimpana apuna toimi ääni. Sunny ei ollut vielä oikein herännyt joten spurtit eivät olleet aluksi kovin isoja, mutta pienen ajan päästä poni herkistyi ja lihakset heräsivät nopeampiin spurtteihin.



 Hirveän näköistä kun jalkani sojottavat kaikkialle muualle kuin eteenpäin.. Nojaa täytyy ruveta keskittymään jalkojen asentoon.
 Tehtävään lisättiin ohjanpituuden rauhallinen lyhentäminen ja hevosen pyöristäminen ja rentouttaminen todella lyhyellä ohjalla hellästi sormia liikutellen ja heti hevosen pyöristyttyä ja hyväksyttyä lyhyen ohjan palkaksi annettiin pitkät ohjat taivuttamista varten. Sunnylle on helpompi venyttää pidemmällä ohjalla joten tämä harjoitus on tarpeeseen jotta saisimme lisää ryhdikkyyttä.

Pikkuhiljaa fiksu Sani huomasi ettei lyhyt ohja olekaan niin paha eikä kukaan vedä suusta niin kuin ratsastuskoulussa aloittelijoiden kanssa saattoi helposti käydä. Tärkeää oli kehua todella paljon.


Tehtävään lisäsimme vielä spurtteja ja teimme sitä lopputunnin ajan, valitettavasti kameran muistikortista loppui tila kesken kaiken.

Sunny tuntui koko tunnin ajan ihan hyvältä ja kuunteli todella hyvin, sekä Kata antoi positiivista palautetta mahtavasta suhteesta ja yhteistyöstä, lihasten kasvusta ja kaulan muodon parannuksesta. Purtavaa saimme jälleen maagisesta ulkokädestäni ja Sunnyn ryhdikkyydestä, joka tässä pikkuhiljaa paranee. Oli ihanaa päästä taas ihanan Katariinan mahtavaan valmennukseen. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti