perjantai 24. lokakuuta 2014

Ratsastusjousiammuntakurssi 18-19.10


Aitotallilla järjestettiin lauantain ja sunnuntain kestävä ratsastusjousiammuntakurssi ja saimme onneksi Sunnyn sekä kaverini Vilman hevosen Essin raahattua traikulla matkaan mukaan! Pitkät matkat menivät oikein loistokkaasti, sekä uudessa tallissa käyttäytyminen. Kumpikin matkalainen osasi käyttäytyä koko viikonlopun ilman omia näytöksiä tai tuhoamisia. :)


Aloitimme ampumaan jousella ilman hevosia liikkeessä ja opin kaksi uutta tyyliä ampumatyyliä, vaikka olin ollut Tampereella jousiammuntakurssilla. Sunny ja Essi saivat tämän ajan nauttia auringosta pihalla heinää syöden. Sehän passasi ahmatti-Sanille!

Hyi kauhea mikä kaljurumilusrotta toppavaatteissa, saa nauraa! x'D

Tuntien ampumisen jälkeen kävimme syömässä lämpöistä ruokaa, laitoimme ratsut valmiiksi ja köpöttelimme kentälle tutustumaan pelottaviin ja uusiin asioihin, kuten säkkeihin, kujaan, jousiin ja Sunnyn mielestä pelottaviin nuolien sulkiin.


Sunnyn ilme kertoo kaiken "Heeei pidäpäs toi hajurako sulkies kaa"


Jatkoimme hetken maastakäsin tutustumisella, mm. edelläoleva kävelijä ampui tauluihin. Pian toinen parista nousi satulaan ja ampui tauluihin käynnistä, meidän tapauksessa satulaan loikkasi ensin nuori Meeri joka halusi ampua vain muutaman kerran ponin selästä jonka jälkeen hyppäsin selkään ja jatkoin koko loppuajan yksin Sunnylla. 

Alussa ravipätkissä mentiin kujaa eli aidattua aluetta josta ammutaan maalitauluihin äiskä vieressä hölkäten, mutta lopulta menimme sitä ihan kaksin Sunnyn kanssa onnistuneesti. Oli muuten todella, todella vaikea osua tauluihin tai ylipäätänsä asettaa nuoli paikoilleen reippaassa ravissa. Saimme kumminkin kehuja hyvästä suhteesta ja yhteistyöstä plus Sunny oli erittäin rohkea ponitammamamma. :)




Keskenkaiken rupesi satamaan valkoista lunta ja mitä pimeämpi tuli, sitä kauniimmaksi ympäristö muuttui - ainakin omasta mielestäni. Sunny oli sopivan herkkä ja poni toimi todella hyvin, joten kaikki ennakkoluulot olivat poissa. Odotin meinaan hermostunutta, tanssivaa "oria", joka kaikenlisäksi pukittelisi ja hyppisi ADHDna joka suuntaan, mutta sainkin seurakseni urhean pienen kirjavuuden.

Onnistuneen ratsastuksen jälkeen Sunny sai herkkupalan palkinnoksi ja lämpimän fleeceloimen ylleen, sekä iltapalan nassun eteen.

Menin Vilman kanssa katsomaan syötävän suloisia kissanpentuja ..:3

Seuraavana päivänä ohjelma jatkui heti Karon istuntatunnilla, jonka ajan satoi ihan kauheasti. Kenttä oli aivan kuravelliä ja kastuin Sunnyn kanssa heti kokonaan. Onneksi ei tullut kylmä ratsastaessa.

Sani oli reipas, vaikka yritikkin oikoa jatkuvasti. Olin kumminkin tarkkana sisäpohkeesta, jolloin Sunnyn oikomiset jäivät lyhyeen, tosin kujalla oli mutka jonka aikana pelkäsin kaatuvamme veden joukkoon.






Ammuimme sitten vielä maastakäsin jousella, kunnes palasimme laittamaan hevosia uudestaan kuntoon maastokujaa varten. Meidän osalta se ampuminen ei oikein onnistunut kummallakaan kerralla maastossa, sillä kun Sunny näki hyvät kaverinsa kuten Essin toisessa päässä tuo ampaisi pukkien saattamana reippaaseen laukkaan kavereiden luo. Seuraavalla kerralla en edes ottanut jousta matkaan mukaan, kun tiesin tuon tapahtuvan uudestaan. Ja niinhän se tapahtui, tosin sen pukkeja ei saatu nauhalle.. :D

Paluumatka trailerilla Katilaan onnistui yhtä hyvin, vaikka olin superväsynyt kurssin jälkeen, sekä ylihypersuperylpeä Sunnysta joka maastoa lukuunottamatta osasi käyttäytyä mallikaasti uudessa paikassa uusien asioiden kera. 

Toivottavasti jaksatte vielä tähän tekstipläjäyksen päälle katsoa todella lyhyen videon!



Tästä saimmekin sitten Sunnyn kanssa uuden harrastuksen :)

Kiitos jos olet tänne asti jaksanut lukea! *kumarrus*
Ja ylipäätänsä iso kiitos rakkaille lukijoille! :3

2 kommenttia:

  1. Sunny pääsi parhaaseen mahdolliseen kotiin ja selvästi nauttii elämästään! :) Tosi iso peukku ja hatunnosto sulle! Monella sun ikäisellä ei olis pitkäjänteisyyttä kehittää selkäkivuista kärsivää ja varmasti haastavaa ponia tähän saakka mihin sä oot sen jaksanut tuoda :D

    VastaaPoista
  2. Superjättimäinen kiitos kannustavasta ja aivan ihanasta kommentista!! Hymyilin varmaan koko yön kommenttisi jälkeen, kiitos vielä paljon :3 Työtä kyllä riittää vielä.. :'D

    VastaaPoista