tiistai 7. lokakuuta 2014

Mitä Sunny on opettanut minulle

Tämä on hiukan oudompi postaus minusta ja Sunnysta, mutta toivottavasti vaihtelu piristää. Sitten seuraavassa tai sitä seuraavassa postauksessa on luultavasti aiheena toivekuvapostaus tai Alangon tallin kisat kuvapostauksen muodossa mikäli mitään kummempaa ei tapahdu tämän viikon aikana. Kuvia on tosiaan niin hirveästi, että karsimisessa menee vielä hetkisen aikaa.

Varmasti teille kaikille jokin hevonen tai poni on opettanut jotain muutakin kuin vain ratsastustaitojen kehitystä (esim. laukannostaminen, ohjaus istunnalla jne..), kuten luottamista kauramopoihin ystävänä, onnistumisen tunnetta tiimissä tai näyttämällä päivien paremmat puolet piristämällä. Ymmärrätte kyllä pian.


Sunny on tietenkin kehittänyt minua ratsastajana, hoitajana ja opettanut reilusta yhteistyöstä ja neuvottelusta, sillä Sunnyn kanssa ristiriitaisista asioista täytyy neuvotella eikä voi vain päättää yksin että nyt mennään tai poni pistää pahemmin vastaan. Tietenkin vaaratilanteissa asia on eri, mutta niitä varotaan jo muutenkin etukäteen.

Olen oppinut kuluttamaan kaiken ajan melkein kokonaan ilman stressi-hoppu-kiireitä, mutta todella hyödyllisesti. Koulu, poni ja muut harrastukset sujuvat ongelmitta, vaikka kokeitakin on runsaasti.
Hevosihmisille on yleensä tuttua elää hetkessä ja nauttia jokaisesta onnistuneesta asiasta, minkä olen Sunnyn avulla hoksannut vasta hiljattain. Mistä sitä ikinä tietää mitä huominen tuo tullessaan?



Tottakai takapakkia ja virheitä tulee kaikille ihmisille ja eläimille, mutta siitä päästään kyllä yli ja eteenpäin jos jaksaa yrittää kaikkensa. Hevosetkin tekevät yleensä mitä luulevat tekevänsä oikein tai sitten selviytyvät, eli tottakai hevosen teoilla on aina jokin syy. Kuten pukittaminen voi johtua kivusta, säikähdyksestä, ylivirkeydestä, suuren ilon määrästä tai melkeinpä mistä vaan tilanteen mukaan.

Vaikka päivä olisi ollut kuinka kamala tahansa, kokeesta todella huono numero, masentaa, kipeä olo, reenit menneet päin mäntyä ja olisin vaikka tippunutkin ponilta, sen kaiken jälkeen Sunny silti saa hyvälle tuulelle aina hymyilemään ja etsimään päivän hyviä puolia. Niinkuin varmasti ymmärrättekin, jollain onnekkaalla hevosella tai ponilla on aina teillä tietty paikka sydämessä joka saa kaiken paremmaksi. Itselläni tuo poni sattuu olemaan Sunny.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti