torstai 17. marraskuuta 2016

Viimein Vastauspostausta




Kuinkas Dragon ja Sunny tulevat toimeen keskenään?

Todella hyvin, ehkä vähän liiankin! Ponit asustelevat samassa tarhassa, vierekkäisissä karsinoissa ja ovat kuin paita ja peppu. Huutelevat toistensa perään kun toinen lähtee, varsinkin Dragon rupeaa pitämään kauheaa älämölöä :).

Yhteenlaitto sujui ilman mitään isompaa, pystyivät heti syömään samasta heinäkasasta ja olivat kuin olleet aina yhdessä.



Mikä on sun ensivaikutelma Ypäjästä? / Millätavalla opiskelu eroaa yläasteesta?

Nyt ei voi enään sanoa niinkään ensivaikutelmaa, mutta muistaakseni olin (ja olen yhä) todella onnellinen ja kiitollinen että pääsin tänne. Tuntuu juuri siltä oikealta paikalta, välillä ei tunnu koululta laisinkaan! Toki niitä rankempiakin jaksoja löytyy, ja välillä miettii ketä näitä tunteja wilmaan tunkee tällä tavalla (esim. 12.30 varsojen talutus, johon menee noin 20 minsaa säätöineen, ja sitten pitäisi olla toisessa päässä Ypäjää hevosen selässä klo 13.00)

Opiskelu on rentoa, aiheet liittyvät hevosiin, ei tarvitse olla parhaat päällä ja pakkelit naamassa, vaan saat mennä tunnille hiukset pystyssä pyjama päällä eikä kukaan katso pahalla. Tauot ovat pitkiä, ja saat olla 'kotona' tauoilla, tehtävät ovat enemmänkin itsenäisiä eikä kotiläksyjä juurikaan ole. Tunnit ovat noin puolentoistatunnin pituisia, ja tuplatuntien välissä on yleensä puolentunnin tauko.




Miten oot sopeutunut asuntolassa elämiseen?

Kaippa ihan hyvin, mitään isompia riitoja en ole saanut aikaiseksi.
Välillä sitä kaipaa äiskää siivoamaan sotkuja, tiskikonetta, toimivia vempeleitä, siisteyttä
ja omaa tilaa.

Tähän tottuu, että asuu kahdenkymmenen ihmisen kanssa kunhan ei ota asioita liikaa itseensä.


Minkälaiselta sun lukkari näyttää?

Lukkari vaihtuu joka viikko, joten no tässä kahdelta eri viikolta..
Alempi noista kahdesta on ensi viikon lukkari, ja vähän jänskättää että miten noi tunnit on tosssa,
mutta hyvää esimerkkiä siitä miten sekavaa touhua tämä joskus on. (juuri tänään koko porukka raahautui turhaan ison mäen päälle puoleksi tunniksi ihmettelemään kunnes pikapuhelun jälkeen ilmeni, että oli tapahtunut päällekkäisyys eikä meillä pitänyt alunperinkään olla tuntia)





Minkälainen sun peruspäivä Ypäjällä on?

Hmm.. Herään yleensä 45-15 minsaa ennen tunnin alkua, teen perus aamutoimet rauhassa ja lähden tunnille niin, että kerkiän nippa nappa ennekuin ovi sulkeutuu. Opettajat ovat yleensä myöhässä..
Tunnin aikana saa olla rauhassa puhelimella/koneella, jos tuntuu siltä ettei tänään jaksa panostaa (..opettajasta riippuen), mutta tunneilla jaksaa 50 kertaa paremmin keskittyä ja oppia kuin yläasteella.


Ratsastatko ollenkaan opiston hevosilla?

Juu, meillä on ollut useammat ratsastunnit jo :)




Oliko vaikea päästä hevosenhoitajalinjalle (muistaakseni sille menit?)

Ei todellakaan, hain alkuperäisesti ratsastuksenohjaajalinjalle, mutta lapussani oli selvästi se ykkösvaihtoehtona ja kakkosena hevosenhoitaja. Nyt jälkeenpäin olen todella onnellinen hevosenhoitajalinjasta, paljon enemmän vaihtoehtoja ja monipuolisuutta.


Minkälaisia tavotteita D:n kanssa?

Tavoitteena on kouluttaa poni mahdollisimman pitkälle, päästä kisailemaan 1- ja 2-tason kisoja, niin esteitä kuin koulua. Mikään kiire meillä ei ole, eikä aiota tehdä mitään hampaat irvessä. 






Minkälainen satula/satulat teillä on?

Dragonilla on Kiefferin koulupenkkí, ja Sunnylla oli joustorunkoinen Trekkerin satula, mutta se myytiin uuteen kotiin nurkasta pölyttymästä. Nyt satulan virkaa toimittaa lampaankarvasatula :)


Minkämerkkisiä suojia/putseja teillä on?

Perus Horzee, Equiguard, Fairfieldii, Showmasteria, Ridzia, jne..
Ei ihan niitä kalliimpia merkkejä kaapista löydy :D


Onko sua koskaan kritisoitu ponin omistajana tai ratsastajana
(ja mahdollisesti millä tavalla?)

Ei ainakaan itseni kuullen semmoista perusnaljailua enempää, mutta varmasti puhutaan siitä että ratsastelen kahdella pienellä, kirjavalla ponilla jotka ovat vähän hupsuja.. Lempinimen "ponilikka" oon saanut :D




Mitkä ovat ponien parhaat puolet?

Sunny: Luonteen säpäkkyys, iloisuus, energisyys, hörinä, yritteliäisyys, söpöys, lukee ihmistä niin hyvin ja kaikenmaailman tempuista huolimatta ehdoton luottoponi. Sunnyn kanssa nousee aina hymy huulille.
Paras ystävä, ymmärtää kaiken vaikkei mitään sanoisikaan.

Dragon: Hellyydenkipeys, rapsuttelija, leikkisyys, pitkät ripset, liikkeet, rehellisyys, kovaluu, tietynlainen rohkeus, positiivisuus, yritteliäisyys, kiltteys, kärsivällisyys, fiksuus. Ei ole kertaakaan ihmiselle luiminut, ja aina mukana touhuamassa.

Draco on kuin pieni viaton poika, jolle voisi sylikaupalla roudata rakkautta eikä se tai rakkaudenantaja pakahtuisi. (#eiyhtäängringe)




Pitkä romaani lihiksestä :P

Muuttunu ärtysästä uhmaikäsestä oripoijjaasta kaikkien käsiin soveltuva komia mies,
kyllä siitä vielä ruusukehai tulee ;)

Nostan hattuu sulle, ja sille mitä oot jaksanu sen pojanklopon eteen tehdä, vaikka oot saanu iha tarpeettomasti paskaa niskaa vaan hevoses rodun takia. (plus tietty ne paskat ihmiset).
Hugo on mahtava hevonen, kuuluu top 3:seeni <3

karvamopedi <3


Miksi ostitte just Sunnyn?

Sani tuntui oikealta vaihtoehdolta Tavelan lopettaessa, kun poni oli tuttu ja olin aivan rakastunut siihen, pukitteluongelmasta huolimatta.

Nyt jälkeenpäin ajatteluna Sunny oli pienestä koostaan huolimatta juuri oikea perheenjäsen, eikä ketään kaduta rahakadosta huolimatta Sanin hommaaminen.




Mikä Dragonin väri on?

Haluaisin hommata todella, todella tummanpunaisen setin, todella tummansinistä,
mustaa, ja toisaalta haluaisin kirkkaampiakin värejä (esim turkoosia).

Tällähetkellä tykkään ja käytän yhdistelmää musta + lampaankarva + blingi, ja se miellyttää ainakin omaa silmääni :)




Mp lukijamäärästäsi?

Ei sillä lukumäärällä oo niinkään merkitystä, vaan laadulla.
Ja tästä blogista löytyy ne parhaimmat.
Olisi hirmukiva tutustua heihin tarkemmin, vaikka suurimman osan blogeja seurailenkin:)


Onko Ypäjällä kivaa?

Juu, itselleni juuri sopivan rentoa opiskelua.


Ootko saanu Ypäjältä jo kavereita?
Tai tunsikko ketää ennestää?

Oon saanu kavereit, meil on mahtiluokka 👌
Ja no ennestään en oikeastaan tuntenut ketään.




Oliko Sunnyn kanssa ongelmia luottamuksen ja jne kanssa?

Voi kyllä, meni noin puolivuotta ennenkuin luottamus rupesi oikeasti kasvamaan,
yllättävän nopeasti siihen nähden, että poni on ratsastuskouluaikojen aikana nähnyt satoja ihmisiä ja ollut päivittäen kymmenien kanssa tekemisissä.
Tosiaan lähemmäksi 3 vuoden ajalta löytyy yksi ainoa päivä milloin Sunny ei ole naamaani nähnyt, joten se on varmasti yksi suuri syy.


Haluaisin nähdä videoitasi Katariina Albrechtin kurrssista, mutta olet poistanut ne. 
Onko mitenkään mahdollista nähdä niitä enään?

Valitettavasti ei, tajusin, että niissähän kuului valmentajan ääni joten ihan kunnioituksen vuoksi laitoin ne pois näkyvistä. Mikäli Katariinan valmennukset/kurssit kiinnostavat, niin niihin voi osallistua itse katselemaan tai ratsastelemaan.. ;)




Semmoinen vastauspostaus, pahoitteluni viivästyksestä ja hiljaisuudesta..
Postausten tahdista en pysty sanomaan mitään, pyrin väsäämään blogin puolelle kaikkea mahdollista aina kun vain kerkiän !


herttainen poniini <3

2 kommenttia:

  1. Tää oli hyvin kirjoitettu postaus! Vastasit näihin kysymyksiin kivan kattavasti :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista