tiistai 2. helmikuuta 2016

Lumiratsasteluja 17.1

** Postaus sisältää järkyttävästi kuvia ja videon, lukeminen omalla vastuulla. Sinua on varoitettu **


Sanin mielestä kamera on syötävää


Pakkasta oli tuolloin reilu -20 astetta ja hevosilla paksut toppaloimet yllä, kaikkien hengitys huurusi kivasti ja sormet jäätyivät heti tunnottomiksi kun riisui hanskat. Ulkona tarkeni joten kuten kauhean vaatekasan alla, mutta kylmyydestä huolimatta ratsastelin hyvin mielin villasukilla joiden alla oli ohuet ratsastussukat tuona päivänä. Varpaani jäätyivät lumeen jouduttuaan älyttömän kipeiksi, en pystynyt kunnolla kävelemään kun sattui niin paljon. 
    Tämä on tätä logiikkaani, pelkillä villasukilla menemään vaan Suomen talveen!

Sunnyn kanssa tuupailtiin ensiksi kentällä jonkin aikaa, ja sitten siirryttiin pellolle hankeilemaan.


Sani liikkui liian paketissa omaan makuuni, koska olin paineissa tästä ratsastuskerrasta. 
   Olin suunnitellut kokoamista ja pakettiin ratsastamista koko edellisen viikon, joten ylireagoin siinä kun odotettu tuli ja pyysin liikaa. Otan hyväksi muistisäännöksi sen, etten saa tehdä jotain asiaa jos siinä on ns "pakko" onnistua.
  
Periaatteessa siis hyvä etteivät tuuppailut onnistuneetkaan, jouduin ja pystyin käsittelemään tätä asiaa jälkeenpäin ja miettimään miten sen välttää ja miksi se tulee. Onneksi virheistä voi oppia. 

Sunny ei yhden vääremmän ratsastuskerran jälkeen kipeydy, mutta noin ei pidä mielestäni ratsastaa. Olisi pitänyt antaa pikkasen enemmän tilaa liikkua edestä ja näin jälkeen päin sanottuna olisi pitänyt pyytää Sunnya aktiivisemmaksi. Kyllä onneksi ajoittain älysinkin kyseiset asiat ja silloin poni liikkui aivan mahtavasti.

Se on aina sama yhtälö, kuvat onnistuu superhyvin sillon kun reenailut eivät onnistu ja toisinpäin! Joku kirous tai jotain :D


Laukka tuli tosihyvin "ylämäkeen" ja paino oli takajalkojen päällä, vaikka itse laukka oli ajoittain vähän nelitahtista räpellystä eikä Sunny hirveästi myödännyt niskasta. Silti olin todella, todella tyytyväinen...Ja kaverin lähtiessä kentältä ponista tuli hetkeksi puksuttava laamahirvi ja ponin pää tuli melkein syliin asti kun se oli niin järkyttävää. Nämä kuvat näyttivät kaikkein hirveimmiltä joten oli pakko valita molemmat!

Sen jälkeen pystyi kylläkin käyttämään ponin innostusta hyödyksi eteenpäin liikkumiseen ja ajoittain Sunny oli hirveän hyvä!

En edes kysy mikä laukka tässä on oikein meneillään, sen verran muistan että poni kiihdytti vauhtiaan

Tässä hyvä esimerkki kuinka nelitahtinen Sani välillä onkaan, varsinkin tähän suuntaan.

Huoh.. Liian supussa-kaula rutussa taas

Miten ois se lajinvaihto? En kestä xDD

Suurinpiirtein tätä me halutaan lisää, takajalat mukana ja paino on pääosin niillä. 
Etuosa saa vaan olla vielä hitusen vapaampi, jos vain mahdollista. Haluan vielä varmistuksen valmentajaltamme tästä asiasta ja Sunnyn liikkumisesta ennenkuin alan namittamaan, toivottavasti valkku pääsisi mahdollisimman pian tänne :)


Tässä vielä videota, missä muuten näkyy tippumiseni!


5 kommenttia:

 1. super hieno video ja upeita erityisesti nuo kuvat joissa oranssinpunainen taivas taustalla! Täytyy ehkä itsekin koittaa tuota villasukat-jalassa ratsastusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua hei kiitos!! <3
   Tykkään kans tosta auringosta kun osui noin nätisti kohdalle :D
   Juu suosittelen, ei ehkä kumminkaan liian kovilla pakkasilla! Ilman kenkiä ratsastaminen on parasta ;D

   Poista
 2. Sani totesi, että takasia täytyy vähän jumpata :D ihana postaus taas! <3

  VastaaPoista