keskiviikko 6. tammikuuta 2016

2015

Vuosi 2016 on hyvällä vauhdilla aluillaan, mutta palataan vielä hetkeksi muistelemaan mitä kaikkea vuonna 2015 ehti tapahtua. Kyseinen vuosi alkoi hirmulupaavasti. mutta huononi täyskuraksi loppua kohden ja aloitti ylämäen vasta joulukuussa.. Hiemasen liian myöhään omaan makuuni, mutta sentään alkuvuosi 2015 oli aivan mahtava!

Tammikuu

Aloiteltiin ekaa kertaa satulalla ja pitkästä aikaa edes selästä käsin hyppääminen Karon tunneilla kunnon esteillä, onneksi sentään valmentajan silmän alla.
  
 Muistan hyvin selvästi, kuinka jännitin ja (..myönnän..) pelkäsin hyppäämistä silloin, koska Sunny vanhoina aikoinaan pukitti ratsastajansa alas poikseutta esteillä ja olin varautunut tähän. Sen takia en uskaltanut myödätä tai oikein mukautua hyppyyn mukaan, ja kuvasta näkee kauas asti jännittyneisyyteni. 
Mitään Sunny ei kumminkaan tehnyt, vaan oli innoissaan ja hyppäsi hyvin, joten olin positiivisesti yllättynyt ja jalkani olivat pelkkää spagettia tunnin jälkeen.

Käytiin ahkerasti valmennuksissa, ja ostimme valmentajaltamme kuolaimettomat.

Helmikuu

Reenailut sujuivat pääsääntöisesti hyvin, esteet olivat aukaisseet Sunnyn paikkoja ja poni jaksoi tuuppailla koulua. 

Olimme ystävänpäivänä ensimmäisissä koulukisoissamme Tavelassa, helppo C -luokassa ja lähdimme tyytyväisin mielin pois.

 Maaliskuu

Kevät oli jo selvästi aluillaan ja lämpöisessä kasvihuonemaneesissa oli uskottava kesäkeli.

Koulukisojen peruuntuessa kuvailimme ensimmäiset cosplaykuvat Sunnyn kanssa, sain hyvät saappaat ystävältäni(joita en ole sen jälkeen käyttänyt hups..) ja tuuppailimme koko kuukauden koulua ahkerasti. Puomejakin menimme moneen otteeseen, muttei hyppäilty.

 Huhtikuu

Huhhuh mikä kuukausi, ehdottomasti vuoden paras! 

Paljon hyvää ehti tapahtua lyhyessä ajassa, seikkailin hevosmessuilla, osallistuimme ekoihin estekisoihimme ja menimme ensimmäistä kertaa ilman varusteita. Esteitäkin aloimme tosissaan hyppäilemään kuukauden tauon jälkeen, enkä jännittänyt Sunnylla hyppäämistä enään lähes laisinkaan.

Hyppy- ja koulureenailut olivat onnistuneita ja poni superhieno. :)

Toukokuu

Onnistumisia täynnä oleva kuukausi, kesäloma oli vasta alkanut ja olin saanut pitkään halutut punamustat hiukseni. 

Sunnyn kanssa laukattiin varusteetta ekaa kertaa, hyppäilimme parhaimmillaan 65cm sekä erikoisesteitä vaihtelevalla menestyksellä ja olimme Herttualassa estekisoissa kahdessa eri luokassa. Lisäksi voitimme pukukilpailun inkkareina, hahha!

Toivon, että olisin pystynyt nauttimaan kyseisestä kuukaudesta enemmän, mutta henkinen hyvinvointini oli todella huonossa kunnossa. Sentään poniini piristi ja pakotti nousemaan sängyn pohjalta ylös :)

Kesäkuu

Sunnylla ilmeni lihasrevähdys lavassa, ja liikutus jäi pääosin vain kävelemiseksi, mitä nyt pariin otteeseen päästiin tuuppailemaan koulua, kuvailemaan cosplaujuttuja ja juhannuksena yömaastoilemaan.

Heinäkuu

Lisää kävelyä ja kävelyä.. 
Kuukautta piristi parin tallikaverin kesken järjestämä leiri, jolla oli kyllä hauskaa :D
Ostin myös naamaani snake bites -huulilävistykset, enkä ole hetkeäkään katunut niiden ottoa.

Sunny oli jonkinaikaa täysin saikulla, kun takajalkaan oli muodostunut kummallinen haava eikä lapakaan ollut parantua millään.

 Elokuu

Kuukauden ratsastustauon jälkeen pääsin ratsastamaan kaverini hevosella Romeolla, vähän myöhemmin Allilla useampaan otteeseen ja sitten vielä Arskalla. Oli kyllä ihanaa päästä terveillä hevosilla tuuppailemaan, olen erittäin kiitollinen heidän omistajilleen. <3

Kokeilin ratsastamista myös Sunnylla, mutta könkkäys jatkui ja jatkui lääkekuurista huolimatta, joten lähdimme klinikalle kuvauttamaan jalka. Mitään vaarallista tai ponin elämää muuttavaa ei löytynyt, vaan kulumaa, ja jalka piikitettiin. 
Jostain syystä se kuluma oli ruvennut vaivaamaan Sunnya. 

Myöhemmin kävimme uudestaan piikityksessä, kuulin myös ilouutiset ponin parantuessa täysin ja sitä voi käyttää normaalisti. Oi kuinka se oli huojentavaa..

Syyskuu

Kävin Katilassa kuvailemassa tallinomistajalle mainoksia ja nettisivuja varten kuvia (tästä vielä postausta myöhemmin!), pääsimme sänkkärille ja aloitimme perusreenailun ihan hissukseen varovasti, ja vasta aivan kuukauden lopussa teimme ekan hikireenin. 

Liikutin Alliakin useaan otteeseen, enkä postannut blogiin yhtään mitään koko kuukautena, sori!

Lokakuu

Poni muutti isosta tallista itsehoitoiseen pikkutalliin eli makasiiniin, joka on ollut aivan ihana paikka. ja jatkoimme rauhallista reenaamista. 
Pääsin laukkailemaan piiitkästä aikaa Sunnylla, enkä muista koska olisin ollut yhtä iloinen kuin silloin! Saniainen tykkäsi ihan valtavasti, ja intoa löytyy vieläkin.

Kamerani käytiin korjattavana ja automaattitarkennus rupesi toimimaan! Nyt äiskänkin on helppo kuvata, eikä sormia tarvitse jäädyttää.

Tänäkään kuukautena ei tullut postausta, mutta olin todella kiireellinen eikä energiaa ollut kuin koulussa olemiseen ja tallitöihin. Paitsi kävin kaupungilla kerran, ja hain luvatta itselleni uuden huulilävärin ja kulmakorun. Vanhemmat "tykkäsivät todella paljon" :-)

 Marraskuu

Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tulla postaamaan edes yhden postauksen, ja sentään se onnistui! 

Tässä kuukaudessa aloitimme raskaamman, totisemman reenailun ja pääsimme valmennuksiinkin jälleen mukaan. 

Joulukuu

Kiirreellisin kuukausi kaikkineen kokeineen ja kuvistöineen (joita tein kirjaimellisesti 24/7), mutta Sunnyn kanssa meni reenailut hyvin ja pääsimme jokavuotiselle maastokulkueellemme jouluna. 
Harmiksi lunta ei ollut, mutta sen ei annettu latistaa joulumieltä!

Joulukalenteriakaan en kerinnyt edes aloittaa, mutta toivottavasti ensi vuonna sitten. :)


- Kiitos vuosi 2015, onneksi olet ohi -
- Suurkiitokset ihanille lukijoille, jotka jaksoivat odottaa ylipitkän tauon yli ja olivat kannustavasti menossa mukana koko vuoden -

Ja etenkin kiitos Sunnylle, pikku vintiöponille <36 kommenttia:

 1. On ollut hieno seurata teijän kehittymistä ratsukkona vuoden mittaan, kiitos! :)

  VastaaPoista
 2. Tää blogi on varmaan ainut blogi, jota palaan aina vaan lukemaan, ja odotan uusia postauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi kuinka ihana kommentti sulta, voi kiitos! Tää piristi hirveesti montaaki mun päivää ja oli ihanaa tajuta et joku oikeesti lukee mitä kirjotan, ja vieläpä palaa lukee uudestaan. Huhhuh vaikkei kyllä uskois.. Taidat tosin olla ainut, mutta ootpahan spesiaali lukija! Iso kiitos vielä <3

   Poista